Overslaan en naar de inhoud gaan

Geografías

Een literaire en muzikale avond over asiel en ballingschap, gebaseerd op het werk ‘Geografías’ (1984) van Mario Benedetti.

    woensdag 21 september 2022 van 20:00 tot 21:30

De Uruguayaanse auteur en journalist ontvluchtte na de staatsgreep in 1973 zijn land en verbleef achtereenvolgens in Argentinië, Peru, Cuba en Spanje. Hij schreef ‘Geografías’ terwijl hij in Spanje verbleef. Het werk, dat bestaat uit kortverhalen en poëzie, benadert het thema ballingschap in de brede zin van het woord.

Het Red Star Line Museum en Mundana vzw nodigen je uit voor een avond van proza, poëzie en muziek gebaseerd op het werk ‘Geografías’ (1984) van Mario Benedetti (1920-2009).

Fluitiste Aleksandra Michałko en harpiste Astrid Desantoine vertalen het thema van Latijns-Amerikaanse ballingschap in de context van de militaire dictaturen in de jaren zeventig en tachtig naar een muzikale traditie van protestzang uit die periode. Iconische muzikanten en groepen als Inti Illimani en Facundo Cabral passeren die avond de revue.

Drie blokken, elk met proza, poëzie en muziek, vertellen zo een deel van het Latijns-Amerikaanse verhaal en van Angela uit de expo Vluchtverhalen.

De voordracht van de teksten gebeurt in het Spaans door Manuel Gigena met Nederlandse vertalingen.

Ze is terug en haar glimlach blijft het leven opvrolijken.
(Geografías, 1984)

Praktisch:

  • Wanneer: 21 september 2022, van 20 tot 21.30 uur. Tussen 19 en 20 uur kan je de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ bezoeken.
  • Waar: Red Star Line Museum. 
  • Tickets: Een ticket reserveer je met de knop hieronder. Je ticket geeft je ook meteen toegang tot de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ en de vaste opstelling van het museum. Bezoek ‘Vluchtverhalen’ tussen 19 en 20 uur de avond van ARTIST & TALKS zelf. Heb je minder tijd? Je ticket voor de tijdelijke en vaste expo blijft één maand geldig.

Taalniveau:

Over de expo:

Vluchtverhalen

1951-2021

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

Zie ook:

ARTISTS & TALKS

Avondprogrammatie

Dompel je met ARTISTS & TALKS verder onder in de expo ‘Vluchtverhalen’. Vanaf april 2022 nodigt het Red Star Line Museum je uit voor een maandelijkse programmatie vol inspirerende avonden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief