Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestemming Antwerpen

Antwerpen was lang de plek waar immigranten – vaak uit Oost-Europa – naartoe reisden om vanuit de haven met een schip van Red Star Line naar een nieuwe toekomst in Amerika te vertrekken. Tegenwoordig is Antwerpen voor veel migranten de eindbestemming. Meer dan 165 nationaliteiten leven nu in deze stad. Toen en nu hebben die landverhuizers een verhaal, van angst, spanning, hoop… Het Red Star Line Museum wil al die verhalen vergaren en bewaren. Hun verhaal en misschien dat van u, we gaan ernaar in het museum op zoek.

terug naar overzicht

De rondleiding

Antwerpen was in de tijd van de Red Star Line een plek van komen en gaan. Uit heel Oost-Europa arriveerden landverhuizers in het Centraal Station. Meestal vertrokken ze niet veel later alweer met een schip richting Amerika. 

Vandaag wonen er mensen van over heel de wereld in Antwerpen, meer dan 165 verschillende nationaliteiten in totaal. En allemaal hebben ze hun eigen verhaal. Een verhaal van spanning en angst, maar ook van enthousiasme, avontuur en hoop op een betere toekomst. Ook hun verhalen mogen niet vergeten worden. 

Praktisch

Interactieve rondleiding gebaseerd op verhalen over migratie vroeger en nu, met aandacht voor eigen ervaringen

  • Rondleiding voor volwassenen
  • Duur: 90 minuten, inclusief bezoek aan de toren
  • 15 personen per gids
  • Beschikbare talen: NL/FR

Prijs

  • Rondleiding door gids: € 90 voor de gids (per groep van max. 15 deelnemers) + € 25 administratiekost. Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Toegang tot het museum is niet inbegrepen: zie 'Tickets & tarieven'

Info en reservering

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Reserveer een gids

Taalniveau:

Meld je aan voor de nieuwsbrief