Overslaan en naar de inhoud gaan

Daguitstap Red Star Line Museum en Eugeen Van Mieghem Museum

Groepen - Rondleiding

Antwerpen en de Red Star Line zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Miljoenen landverhuizers zijn in Antwerpen gearriveerd en vertrokken. Ze maakten deel uit van het Antwerpse straatbeeld. De Antwerpse schilder Eugeen Van Mieghem was een bevoorrechte getuige. Combineer een bezoek aan het Red Star Line Museum met een bezoek aan het Eugeen Van Mieghem Museum.

De Antwerpse schilder-tekenaar Eugeen Van Mieghem (1875 - 1930) groeide op in het hart van de oude haven. Zijn ouders hadden een café recht tegenover de Red Star Line-magazijnen. Zijn artistieke werk is een beklijvende getuigenis van het reilen en zeilen in de haven. Daar maakten ook de duizenden landverhuizers die dagelijks vertrokken naar de Nieuwe Wereld deel van uit.

Het Red Star Line Museum toont je in een steeds wisselende opstelling van 12 kunstwerken hoe Eugeen Van Mieghem zich liet inspireren door de landverhuizers. In het Eugeen van Mieghem Museum ontdek je meer over het leven en werk van deze Antwerpse kunstenaar.

Praktisch

  • Dagdeel 1: Geleid bezoek aan het Red Star Line Museum. Duur: 1,5 uur.
  • Dagdeel 2: Geleid bezoek aan het Eugeen van Mieghem Museum en Het Redershuis. Duur: 1 3/4 uur

Onderweg

De twee musea liggen 1,5 km uit elkaar. Tijdens de wandeling van 20 minuten langs de Scheldekaaien richting centrum ontdek je nog meer sporen van Red Star Line en Eugeen Van Mieghem.
Bekijk de wandelroute

Lunch

Elders op het Eilandje en op de weg tussen beide musea zijn er horecazaken die groepen kunnen ontvangen.

Reserveren

Rondleidingen en groepsbezoeken moet je bij elk museum afzonderlijk reserveren.

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten om een bezoek aan het Red Star Line Museum goed te kunnen plannen.

Groepen

Kom je met vrienden, familie of collega’s naar het Red Star Line Museum? We verwelkomen jullie graag! Je kan het museum met of zonder gids bezoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief