Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestelijke NT2 Nocturne

  donderdag 28 september 2023 van 16:00 tot 21:00

Vier met jouw klas mee de 10e verjaardag van het Red Star Line Museum

Je kan het museum gratis bezoeken met je leerlingen.
Voor het bezoek kan je meedoen aan een fiets initiatie, samen picknicken en daarna het museum bezoeken. Na het museumbezoek trakteren we jullie nog op een lekker hapje en drankje in het Babbelcafé (museumcafé). De leerlingen kunnen napraten tot 21 uur.

16 - 20 uur

 • Fietsschool Antwerpen

  De Fietsschool van Antwerpen geeft een initiatie in de autovrije straat bij het museum. De initiatie duurt telkens een half uur. Na de les kunnen de leerlingen zich direct inschrijven voor een fietscursus!
  Willen jouw leerlingen meedoen? Schrijf ze dan hier in. 

  Locatie: Braziliëstraat, tussen 16 en 21 uur

16 - 18 uur

 • Samen picknicken

  Wil je voor het museumbezoek samen picknicken met de leerlingen? Dan kan dat in ons museumcafé. Neem jullie picknick mee, wij zorgen voor een drankje, borden en bestek en er staat ook een microgolfoven ter beschikking.

  Locatie: bij mooi weer picknick banken buiten of museumcafé, tussen 16 en 18 uur

19 - 21 uur

 • Babbelcafé is open en wij trakteren!

  Het museumcafé wordt open gehouden door het team van het babbelcafé. Een plek waar jouw leerlingen comfortabel en gezellig met elkaar kunnen bijpraten en genieten van een gratis drankje en hapje na het museumbezoek.

  Locatie: museumcafé, tussen 19 en 21 uur

Ben je NT2 leerkracht, maar past deze dag niet om met jouw klas het museum te bezoeken? Ben je benieuwd naar ons nieuw aanbod voor NT2?  

Ben je leerkracht NT2 of werk met je met taaloefenkans groepen, maar past deze dag niet om met jouw klas het museum te bezoeken? Ook dan vieren we graag met jou onze 10e verjaardag. 

Kom naar het museum, want van 18 tot 19 uur geeft het team van het Red Star Linemuseum een korte toeleiding over het (nieuwe) aanbod voor NT2. Er is een nieuwe NT2-rondleiding, een nieuwe Klare taal museumgids en nog andere leuke nieuwtjes. Ook de taalpunten van de bib zijn van de partij om exta info te geven over hun werking. Daarna is er tijd voor gesprekken en sluiten we feestelijk af met een hapje en een drankje in het babbelcafé.

Locatie: museumcafé, van 18 tot 19 uur

Doe mee met de workshop heimweezakjes maken met kunstenares Laura Vargas

Detail van een heimweezakje

In geuren en kleuren neemt Laura je mee naar je eigen herinneringen en maak je een heimweezakje om thuis te koesteren.

Locatie: loods, van 19.30 tot 21 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief