Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Koen Broos

Fotogalerie Schenkers

Meestal verdwijnen de schenkers achter de objecten die ze aan het museum hebben gegeven. Om onze verjaardag te vieren halen we ze voor het voetlicht. Fotograaf Koen Broos bracht 10 van hen in beeld: één voor elk jaar in het bestaan van het museum.  

    zaterdag 23 september 2023 tot maandag 1 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Fotograaf Koen Broos plaatste onze schenkers in hun vertrouwde omgeving. Fatima en Henia staan op het Mediaplein. Waar in de jaren 1970 Henia’s huis was bevindt zich nu het DPG-gebouw. Laura koos haar atelier waar ze illustraties, schilderijen en andere dingen maakt. Emzar poseert met zijn kat, terwijl Henos met zijn handen een begroetingsgebaar uit zijn thuisland maakt. Het portret van Caroline wordt beheerst door de schaduw van haar beroemde grootvader Irving Berlin, die een grote rol in haar leven speelt.  

Yousuf nam Koen Broos mee naar de Fietsparkbrug, waar hij een foto wou maken om aan zijn familie en vrienden te kunnen laten zien. Koen had zijn twijfels: de brug is al vaak gefotografeerd. Maar het licht was een ontdekking, en Yousuf deed de fotograaf op een andere manier naar de plek kijken.

foto: Koen Broos

Met deze 10 portretten willen we iedereen bedanken die iets bijgedragen heeft en zo het museum maakt tot wat het is. Van verwoede verzamelaars tot bezoekers die een toevallige vondst op zolder meebrachten. Maar ook mensen die hun persoonlijke verhaal met ons hebben gedeeld en tot op de dag van vandaag met ons samenwerken.  

 

Praktisch

  • gratis expo in de Loods van het museum
  • van 23 september 2023 t/m 1 april 2024

Meld je aan voor de nieuwsbrief