Overslaan en naar de inhoud gaan

The Journey Show

Naar aanleiding van de internationale Wereldvluchtelingendag nodigt de Palestijnse dichteres Fatena Al Ghorra je uit voor The Journey Show: een poëtische mix van gedichten, beelden en muziek van kunstenaars die hun land moesten verlaten.

    woensdag 22 juni 2022 van 20:00 tot 21:30

In ‘The Journey Show’ dompelt Fatena Al Ghorra je onder in een intiem bad van beelden, geluiden, penseelstreken en gedachten over haar thuisland Palestina. Fatena staat niet alleen op het podium. In lijn met haar Poeziësalon nodigt ze andere kunstenaars uit haar geboorteland uit. Verwacht je aan het onverwachte.

FatenaAlghorra2.jpg

Fatena Al Ghorra

Fatena Al Ghorra is een auteur van Palestijnse afkomst met vijf dichtbundels op haar naam, waarvan er drie zijn vertaald in het Spaans, Italiaans en het Nederlands. In 2014 verscheen haar eerste in het Nederlands vertaalde dichtbundel: ‘Gods bedrog. Diverse scenario’s’. Haar vijfde bundel ‘Neem dit lichaam’ is begin 2019 in het Nederlands uitgebracht door twee uitgeverijen, één in België en de andere in Nederland. Haar werk is opgenomen in een aantal bloemlezingen, waaronder ‘Vijftig jaar’ Palestijnse dichters.

Hamza Abu Ayyash2.jpg

Hamza Abu Ayyash

Hamza Abu Ayyash is een Palestijnse activistische kunstenaar. Hij studeerde af aan het KASK en is ondertussen aan de slag bij Graffiti vzw. Als multimedia-artiest maakt Hamza gebruik van verschillende kunstvormen: kalligrafie, schilderen, beeldhouwen, video, fotografie, projectie en graffiti. Hamza zijn werk is overal terug te vinden in de straten van Ramallah en de West Bank. Samen met andere kunstenaars en ingenieurs ontwikkelde hij de inflector, een tool voor digitale kalligraffiti.

rakan+mayasi.jpg

Rakan Mayasi

Rakan Mayasi is een filmmaker met Palestijnse roots, geboren in Duitsland. Hij studeerde cinema, theater en psychologie in Libanon en volgde daarna een filmopleiding aan de Asian Film Academy. Zijn film ROUBAMA werd geselecteerd voor het filmfestival van Locarno in 2012. Zijn kortfilm BONBONÉ kaartte de smokkel van Palestijnse sperma uit Israëlische gevangenissen aan en ging in wereldpremière op het Toronto International Film Festival in 2017. THE SKY is zijn nieuwe korte film waarin hij Cinema verkent als een contemplatief medium van visuele poëzie, metaforen en mythologie.

Alaa_0.jpg

Alaa Shublaq

Alaa Shublaq is een Palestijnse muzikant uit Gaza. Alaa leefde lange tijd in conflictgebied. Zijn muziek is een antwoord op deze tijd. Of in Alaa’s eigen woorden: “Ik schrijf muziek over mijn leven, muziek over echte verhalen die met me gebeurden tijdens de oorlog.” In 2008 richtte Alaa de band ‘Bani adam’ op. Met deze groep bracht hij tot nu toe twee albums uit: ‘Stranger here (2013) en ‘The Universe neighborhood’ (2018). ‘Bani adam’ toerde in 2012 in Belfort, in 2014 in Barcelona en in 2016 in Parijs en Marseille.

Praktisch:

  • Wanneer: 22 juni 2022, van 20 tot 21.30 uur. Vanaf 19 uur kan je de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen bezoeken’.
  • Waar: Red Star Line Museum. 
  • Prijs: Inkom museum. Zie Tickets & Tarieven.
  • Tickets: Een ticket reserveer je met de knop hieronder. Je ticket geeft je ook meteen toegang tot de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ en de vaste opstelling van het museum. Bezoek ‘Vluchtverhalen’ tussen 19 en 20 uur de avond van ARTIST & TALKS zelf. Heb je minder tijd? Je ticket voor de tijdelijke en vaste expo blijft één maand geldig.

Taalniveau:

 

Voorsmaakje? Bekijk het optreden van Fatena Al Ghorra, Hamza Abu Ayyash, Alaa Shublaq in Bibliotheek Sint-Gillis.

Zie ook:

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten om een bezoek aan het Red Star Line Museum goed te kunnen plannen.

ARTISTS & TALKS

Avondprogrammatie

Dompel je met ARTISTS & TALKS verder onder in de expo ‘Vluchtverhalen’. Vanaf april 2022 nodigt het Red Star Line Museum je uit voor een maandelijkse programmatie vol inspirerende avonden.

Over de expo

Vluchtverhalen

1951 - 2021
    vrijdag 1 april 2022 tot zondag 11 december 2022 van 10:00 tot 17:00

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief