Overslaan en naar de inhoud gaan
Museumnacht

Museumnacht 2024

In het Red Star Line Museum staat museumnacht in het teken van de wereldberoemde wetenschapper Albert Einstein. Waan jezelf wetenschapper voor één nacht en kom experimenteren in labojas terwijl je van een rokend, bubbelend, drankje sipt. 

    zaterdag 3 augustus 2024 tot zondag 4 augustus 2024 van 19:00 tot 1:00

Workshop Superslijm

19 tot 22 uur doorlopend - gratis met je ticket voor museumnacht

superslijm

In samenwerking met Technopolis zet het Red Star Line Museum een heus laboratorium op. Trek een labjas en handschoenen aan en kom mee experimenteren. In deze workshop maak je superslijm. En die mag je nadien uiteraard mee naar huis nemen!

Smeer je weg!

19 tot 22 uur doorlopend - gratis met je ticket voor museumnacht

zonnecreme

Benieuwd naar wat zonnecrème écht doet? Maak samen met ons en Technopolis je eigen zonnecrème en test wat dit smeersel doet onder UV-licht. Een workshop voor jong en oud.

Cocktaillaboratorium

19 tot 24 uur doorlopend (betalend)

cocktaillab

Dorst gekregen van al dat museumhoppen? Laat je verrassen in ons cocktaillaboratorium met leuke variaties op cocktails en mocktails door middel van scheikundige reacties. Denk aan rokerige cocktails met droogijs, vuur, kaneel en rook, niets is hier te gek. De alchemistische cocktailbartenders van cocktail moves brouwen - gekleed in labojassen - de meest wonderlijke drankjes voor jong en oud met reageerbuisjes, erlenmeyers en maatkolven.

Ons vast aanbod

Uiteraard ben je ook meer dan welkom in onze vaste expo of de tijdelijke expo Een gewilde vluchteling. Einstein & Red Star Line.

Met je ticket van museumnacht bezoek je beide expo's gratis.

Een gewilde vluchteling

Einstein en Red Star Line
    vrijdag 19 april 2024 tot zondag 8 september 2024 van 10:00 tot 17:00

Deze tijdelijke, gratis expo zoomt in op de meest bekende persoon die ooit met de rederij heeft gereisd: Albert Einstein.

Vaste presentatie

Migratie is van alle tijden. Het museum brengt verhalen van de Red Star Line periode tot nu. Over mensen op zoek naar geluk en een beter leven op een andere plek. Ontdek de verhalen beetje bij beetje in de verschillende museumzalen.

Praktisch

1 ticket, 22 musea en culturele instellingen

Met 1 ticket bezoek je op Museumnacht alle deelnemende musea. Bovendien kan je met je ticket een gratis Velo-dagpas aanvragen, de deelfiets van de stad Antwerpen. Met de fiets verplaats je je gemakkelijk tussen de verschillende musea.

Koop je ticket

Nog niet moe? Time to afterparty!

Nog geen zin om naar huis te gaan? Feest verder in De Studio op de Museumnacht-afterparty! Twee zalen, één broeierige club night van 1u tot 6u! Bovenop je ticket voor Museumnacht koop je voor 10 euro een ticket voor deze geweldige afsluiter.

Honger gekregen naar meer?

Wil je op je eigen tempo ontdekken wat de Antwerpse musea te bieden hebben? Je Museumnacht-polsbandje geeft je recht op nog één gratis bezoek of een korting bij één van de deelnemende huizen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2024. Je hoeft je polsbandje niet de hele zomer aan te houden; ook afgeknipt is het bandje geldig. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief