Overslaan en naar de inhoud gaan
vrouw met microfoon in de g-hand Victoriano Moreno

Niemandsland

Anna Borodikhina is één van de verhalenschenkers uit de expo Vluchtverhalen. In 'Niemandsland' rapt, zingt, speelt en vertelt Anna over hoe zij beweegt in een wereld waarin ze zichzelf niet thuis voelt.

'Niemandsland' is een verhaal over afscheid en aanvaarding, over vluchtelingen en migratie, identiteit en onzichtbaarheid. Het sleept je mee en voert je heen en weer tussen het verleden en het heden om al dansend te landen op Anna’s innerlijke melodie. Het is een persoonlijk en echt gebeurd verhaal van Anna Borodikhina, maar raakt tegelijkertijd zoveel werelden en waarheden waar mensen van een andere afkomst, dagelijks mee in aanraking komen. ‘Niemandsland’ is herkenbaar, authentiek en brengt een boodschap van hoop en erkenning. De voorstelling won de Antwerp Bijou prijs te midden van de pandemie en lock down.

Wie is Anna Borodikhina?

Anna’s Tataars islamitische moeder was geboren in Oost-Berlijn, als dochter van een legerofficier. Haar vader groeide op in de Sovjetrepubliek Kazachstan, ook Anna’s geboorteland. Haar ouders vluchtten met haar als 3-jarige naar België om politieke redenen.

Anna is een podiumdichter, actrice en muzikale performance artieste. Ze brengt spoken word en met een loopstation maakt ze beats waarop ze zingt en rapt. Ze werkte mee in theaterprojecten van Tutti Fratelli, Vers Geweld en won de nationale muziekwedstrijd Violencia en onlangs ook de Bijou Antwerpen. Al 7 jaar lang beklimt ze diverse podia met haar spoken word, muziek of theater. Ze geeft workshops creatief schrijven, performance, beatmaking, theater en rap.

Praktisch:

  • Wanneer: woensdag 11 mei 2022, van 20 tot 21.15 uur. Vanaf 19 uur kan je de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ bezoeken.
  • Waar: Red Star Line Museum
  • Prijs: Normale toegangsprijs voor een museumbezoek. Een ticket geeft je ook meteen toegang tot de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ en de vaste opstelling van het museum. Bezoek de expo tussen 19 en 20 uur de avond zelf. Heb je minder tijd? Je ticket voor de tijdelijke en vaste expo blijft één maand geldig.

Taalniveau: 

Zie ook:

Vluchtverhalen

1951-2021

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

ARTISTS & TALKS

Avondprogrammatie

Dompel je met ARTISTS & TALKS verder onder in de expo ‘Vluchtverhalen’. Vanaf april 2022 nodigt het Red Star Line Museum je uit voor een maandelijkse programmatie vol inspirerende avonden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief