Overslaan en naar de inhoud gaan
Open Monumentendag 2024

Open Monumentendag 2024

Tijdens Open Monumentendag kan je het museum gratis bezoeken. Er zijn ook rondleidingen in de expo 'Een gewilde vluchteling. Einstein en Red Star Line' en je kan met een gids mee op wandel van het Centraal Station naar het Red Star Line Museum in de voetsporen van de landverhuizers uit vorige eeuw.

  zondag 8 september 2024 van 10:00 tot 17:00

Red Star Line

Als de muren van het Red Star Line Museum konden spreken, zouden ze vertellen over hoge verwachtingen en diepe teleurstellingen, over adrenaline en slapeloze nachten. De oude gebouwen van de scheepvaartmaatschappij maken al die emoties en verhalen voelbaar, tastbaar en zichtbaar. Daarom koestert het Red Star Line Museum de gebouwen als meest bijzondere collectiestuk. Ze werden met zorg gerestaureerd en in hun oorspronkelijke staat hersteld.

Miljoenen hoopvolle landverhuizers brachten spannende uren door in de gebouwen van Red Star Line aan de Rijnkaai. Daar werd beslist wie in Amerika of Canada zijn droom kon najagen, en wie niet. Deze gebouwen huisvesten vandaag het Red Star Line Museum. Kom tijdens Open Monumentendag de gebouwen waar het allemaal gebeurde gratis bezoeken.

Einstein

In onze expo Een gewilde vluchteling. Einstein en Red Star Line ontdek je de nauwe band die Einstein had met Antwerpen, België en Red Star Line.

De expo toont unieke objecten met onder meer de originele passagierslijst met Einstein op de Belgenland, foto’s van fotografe Germaine Van Parys van Einstein aan de Rijnkaai in Antwerpen, een foto van Einstein met James Ensor... 

 

+++ Tijdens Open Monumentendag bezoek je de tijdelijke en vaste expo GRATIS. +++

 

Rondleiding en wandeling

een gids vertelt terwijl de groep aandacht luistert

Open Monumentendag | In het spoor van Einstein

  zondag 8 september 2024 van 11:00 tot 12:30
  Meer momenten
  zondag 8 september 2024 van 14:00 tot 15:30

Albert Einstein is de meest bekende persoon die ooit met de Red Star Line heeft gereisd. Een gids vertelt je alles over die reizen en Einsteins band met België.

Open Monumentendag | Citaten onderweg

  zondag 8 september 2024 van 11:00 tot 13:00
  Meer momenten
  zondag 8 september 2024 van 13:00 tot 15:00

Wandel in de voetsporen van de landverhuizers, vanaf hun aankomst in het Centraal Station, tot aan de gebouwen van Red Star Line op het Eilandje. Aan de Rijnkaai meerden de oceaanstomers van Red Star Line aan, letterlijk een opstap naar een beter leven overzee. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief