Overslaan en naar de inhoud gaan

ARTISTS & TALKS

Avondprogrammatie

Dompel je met ARTISTS & TALKS verder onder in de expo ‘Vluchtverhalen’. Vanaf april 2022 nodigt het Red Star Line Museum je uit voor een maandelijkse programmatie vol inspirerende avonden.

Tijdens de ARTISTS biedt het museum een podium aan stand-up comedians, dichters, performers, muzikanten en theatermakers met een vluchtverleden. Via de kunsten zoeken ze verbinding en nemen ze je mee in hun verhaal. Elk verhaal is uniek. Elke artiest brengt het op zijn of haar manier.

Tijdens de TALKS gaan we in gesprek met vluchtelingen, journalisten, onderzoekers en experten over thema’s uit de expo die uitnodigen tot verdieping. Wat betekent het vluchtelingenverdrag vandaag? Wie waren de Marokkaanse vluchtelingen die als 'arbeidsmigrant' naar België kwamen? Wat schrijft de Latijns-Amerikaanse literatuur over mensen die gedwongen hun land moesten verlaten?

Reserveer vooraf je ticket voor ARTISTS & TALKS. Een ticket geeft je ook meteen toegang tot de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ en de vaste opstelling van het museum. Op de avond van ARTISTS & TALKS is alleen de expo geopend. Je kan dan ‘Vluchtverhalen’ bezoeken tussen 19 en 20 uur. Heb je minder tijd of wil je ook de vaste museumpresentatie bezoeken? Kom dan nog een keertje terug. Je ticket voor de tijdelijke en vaste expo blijft één maand geldig.

Tijdens ARTISTS & TALKS is het Upper Deck café open voor een drankje vanaf 19 uur. De bewoners van het opvangcentrum voor asielzoekers op Linkeroever staan er achter de bar. Les je dorst en steun hun werking: alle inkomsten zijn voor hen.

From Ukraine with love

UITVERKOCHT | Sinds april zoomt het Red Star Line Museum met ‘Vluchtverhalen’ in op de realiteit van het leven op de vlucht, vroeger en nu. Ter afsluiting van deze expo geeft het museum - in samenwerking met het Internationaal Comité - een podium aan straffe artiesten met roots en gevlucht uit Oekraïne. Ze brengen een krachtige boodschap van hoop, veerkracht, verbinding en liefde als antwoord op de pijn omwille van de oorlog. Verwacht je aan een ontroerende avond met zowel traditionele als moderne muziek én dans.

Zie ook:

Vluchtverhalen

1951-2021

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief