Overslaan en naar de inhoud gaan
Frederik Beyens

Klasbezoek met gids

Een bezoek aan het Red Star Line museum is een reis naar het verleden en een ontmoeting met het heden. Migratie verliep vroeger anders dan nu. Maar de menselijke kant van het verhaal is universeel en tijdloos. Een gids neemt de klas mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoet je de passagiers van de Red Star Line.

Rondleidingen

Het Red Star Line Museum biedt verschillende rondleidingen aan op maat van verschillende opleidingsniveaus en studiejaren. De rondleidingen sluiten aan bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen. 

Kleuteronderwijs:

Lager onderwijs:

Secundair onderwijs:

Volwassenenonderwijs,  NT2:

Een gids reserveren

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp. Klik hier.

Heb je problemen met het reserveren? Neem dan contact op met Experience Antwerp via info@experienceantwerp.be

Avondprogrammatie

Met het avondprogramma presenteert het Red Star Line Museum een verdiepende activiteit die aansluit bij het thema van de tijdelijke expo of de vaste presentatie. Het gaat om lezingen, filmvertoningen, artistieke performances ... Sommige initiatieven zijn zeker geschikt voor schoolgaande jongeren en worden ook overdag aangeboden. Hou de pagina Upper Deck Avonden in de gaten.

Gratis met De Lijn naar het museum

Via dynamOPWEG kan je gratis met bus of tram naar het Red Star Line Museum. Registreer je school en doe je aanvraag voor een rit enkele werkdagen voor het museumbezoek. Lees meer op http://www.cultuurkuur.be/subsidies

Op zoek naar een plek om boterhammetjes te eten voor/na het museumbezoek?

Bij onze buren van Stormkop kan je terecht, binnen of buiten. Wandel 5 min. over de Kattendijkbrug en ontdek deze wonderlijke plek. Hier zijn zelf gesmeerde boterhammen welkom, met de afspraak: graag minstens één drankje per leerling bestellen.

Rondleidingen

Kleuters aan het roer, recht door zee!

Kleuters ontdekken op hun maat het verhaal van de grote oversteek naar Amerika vroeger, maar ook van de reis van landverhuizers vandaag.

Post van ver

Maak een spannende reis samen met Dinska door het museum. Geschikt voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar.

Een reis voor het leven

Interactieve rondleiding, gebaseerd op verhalen over migratie vroeger en nu. Voor leerlingen secundair onderwijs. Het aanvullende lesmateriaal is op maat TSO en BSO.

Voor klassen inburgering / NT2

Bestemming Antwerpen NT2

Een interactieve rondleiding voor NT2-klassen, met aandacht voor eigen ervaringen.

Activiteiten

Upper Deck Avonden

Tijdens de Upper Deck Avonden programmeert het Red Star Line Museum telkens een activiteit die aansluit bij of dieper ingaat op het thema van de tijdelijke expo of vaste presentatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief