Overslaan en naar de inhoud gaan

Op de vlucht als arbeidsmigrant

De jaren ’60 en de vroege jaren ’70 van de 20e eeuw staan in België bekend als de periode van de gastarbeid. Onder de arbeiders, die voor een belangrijk deel uit Marokko kwamen, bevonden zich ook mensen die vervolgd werden, of die moesten vrezen voor hun veiligheid. Tijdens ‘Op de vlucht als arbeidsmigrant’ gaan we over deze ‘vergeten geschiedenis’ in gesprek.

    donderdag 13 oktober 2022 van 20:00 tot 21:30

Centraal in deze gespreksavond staat Ahmed Oubari, professor, radiomaker en verhalenschenker van de expo 'Vluchtverhalen'. 

Het Ensemble El Korchi - een trio rond broer en zus Mohamed Amine en Nawal El Korchi - zorgt voor muzikale intermezzo’s. Hun repertoire neemt je mee op een unieke reis langs de Middellandse zee en het Oosten, vertrekkende van al het moois dat die landen te bieden hebben.

Moderator: Habiba Boumaâza

Het gesprek met Ahmed is in het Frans, maar wordt naar het Nederlands vertaald.

Praktisch:

  • Wanneer: 13 oktober 2022, van 20 tot 21.30 uur. Vanaf 19 uur kan je de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen bezoeken’.
  • Waar: Red Star Line Museum. 
  • Prijs: Inkom museum. Zie Tickets & Tarieven.
  • Tickets: Een ticket reserveer je met de knop hieronder. Je ticket geeft je ook meteen toegang tot de tijdelijke expo ‘Vluchtverhalen’ en de vaste opstelling van het museum. Bezoek ‘Vluchtverhalen’ tussen 19 en 20 uur de avond van ARTIST & TALKS zelf. Heb je minder tijd? Je ticket voor de tijdelijke en vaste expo blijft één maand geldig.

Taalniveau:

Zie ook:

ARTISTS & TALKS

Avondprogrammatie

Dompel je met ARTISTS & TALKS verder onder in de expo ‘Vluchtverhalen’. Vanaf april 2022 nodigt het Red Star Line Museum je uit voor een maandelijkse programmatie vol inspirerende avonden.

Over de expo:

Vluchtverhalen

1951-2021

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief