Overslaan en naar de inhoud gaan
leerlingen aan de slag tijdens het dagpakket Vluchtverhalen foto: Dries Luyten

Dagpakket: museumrondleiding en theaterworkshop over vluchten

Hoor je veel vragen van leerlingen rond migratie en vluchten? Wil je hen onderdompelen in menselijke verhalen en ook een sterke historische context en feitenkennis meegeven? Neem je tijd. We ontwikkelden een dagpakket voor secundair onderwijs, samen met een theatermaker en het Opvangcentrum Linkeroever.

In de voormiddag breng je een bezoek aan de expo 'Vluchtverhalen' in het Red Star Line Museum (met of zonder gids). Daarna gaan de jongeren artistiek aan de slag met een theatermaker en bezoeken het Opvangcentrum Linkeroever.

In de workshop ontmoeten jongeren en bewoners elkaar, om daarna een rondleiding in het opvangcentrum te krijgen. Op die manier heb je als leerkracht toegang tot een expo vol getuigenissen van vluchtelingen vroeger en nu, en gaan je leerlingen ook op een authentieke manier in gesprek met vluchtelingen vandaag. 

  Praktisch

  • Bezoek aan de expo 'Vluchtverhalen' (vanaf 1 april 2022), rondleiding in Opvangcentrum Linkeroever en theaterworkshop.
  • Dit dagpakket bieden we aan zolang de expo loopt (1 april t.e.m. 11 december 2022) op dinsdagen. Reservaties voor de periode van 19 april tot en met 28 juni doe je ten laatste op 30 maart. Reservaties voor de periode tussen 6 september en 6 december hebben als deadline 24 augustus. 
  • Je mag je leerlingen zelf rondleiden door de expo. Hiervoor stelden we een lespakket samen. Je kan ook een gids reserveren.
  • In de voormiddag (10 -11.30 uur) bezoek je de expo met/zonder gids. Lunchen kan in ons museumcafé met eigen bokes. Om 14 uur start de theaterworkshop in het Opvangcentrum Linkeroever tot 16.30 u. (inclusief rondleiding in het opvangcentrum).
  • Prijs: € 125 voor de workshop (inclusief toegang tot de expo) +  € 90 voor de gids (optioneel) 
  • Per groep max. 15 leerlingen
  • Doelgroep: leerlingen secundair onderwijs
  • Taal: Nederlands

  Taalniveau:

  Reserveren

  Reserveer een dagpakket 

  Meld je aan voor de nieuwsbrief