Overslaan en naar de inhoud gaan
Illustratie Laura Vargas Ans Brys

Doe-magazine op familiemaat

Schatten van Vlieg

Op stap met het gezin? Vraag aan het onthaal naar ons doe-magazine. Hiermee kan je door kinderogen onze tijdelijke expo Vluchtverhalen bezoeken, en aan de slag in onze vaste museumpresentatie.

Koop een combiticket voor het Red Star Line Museum, bezoek onze expo en vaste presentatie én krijg er een doe-magazine gratis bij. Een grote map, een materiaalzakje en het magazine vol stickers, uitdagingen en vragen: daarmee kan je op wandel door het ganse museum. De opdrachten zijn haalbaar voor kinderen vanaf 6 jaar, samen met hun (groot)ouders. Je ontdekt onze museumverhalen door de ogen van  kinderen die zelf migreerden. 

Praktisch

  • Het doe-magazine krijg je gratis aan de balie van het museum zolang de expo 'Vluchtverhalen' loopt (van 1/4/2022 tot en met 11/12/2022)
vlieg

 

TIP
Is jullie gezin deze zomer op stap met 'Schatten van Vlieg'? Je kan dit doe-magazine gebruiken om de schatkist te vinden, verstopt in de expo. Aan onze balie krijg je nog een fijn souvenir.

Taalniveau: 

Zie ook:

Vluchtverhalen

1951-2021

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten om een bezoek aan het Red Star Line Museum goed te kunnen plannen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief