Overslaan en naar de inhoud gaan
© Victoriano Moreno

Magazijn

In het Magazijn kunt u zich verdiepen in de thema’s die in het Red Star Line Museum aan bod komen. U kunt er de migratiegeschiedenis van u of uw familie reconstrueren. Of u kunt er uw eigen verhaal achterlaten, over migratie in het verleden of het heden. Samen met u kunnen we de collectie van verhalen over migratie vroeger en nu nog uitbreiden.

In het Magazijn worden de digitale collecties van het Red Star Line Museum bewaard en gepresenteerd. Een schatkist waarin je als bezoeker mag rondneuzen, gegevens ordenen naar jouw smaak of informatie verzamelen die je interesseert.

Het Magazijn onthult op eenvoudige vraag meer informatie over de historische context, de schepen van Red Star Line of het leven aan boord. Het deelt ook de persoonlijke verhalen van de passagiers met jou.

Je kan op zoek gaan naar familieleden of naamgenoten die ooit zijn geëmigreerd: in de databank vind je meer dan 100.000 persoonsfiches van Belgische emigranten. Deze fiches worden aangevuld met gegevens uit buitenlandse databanken, waarvan sommigen voor het eerst worden ontsloten.

Deel je verhaal

Maar de verhalencollectie is nog lang niet volledig! Ook jij kan jouw verhaal delen met het Red Star Line Museum. Dat kan in het museum, of online via het digitale Magazijn.

Red Star Line Museum heeft de ambitie het collectief geheugen van migratie vroeger en nu te worden.

De ontsluiting van de databank met persoonsgegeven van Belgische emigranten werd mogelijk gemaakt dankzij de welwillende medewerking van Familiekunde Vlaanderen vzw.

Heb je een verhaal? Vertel het ons in het Magazijn. Of het nu om een historisch verhaal gaat, over een voorouder of familielid, of een actueel verhaal, wij koesteren het en redden het van de vergetelheid.

 

Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief