Overslaan en naar de inhoud gaan

10 jaar Red Star Line

Feestweekend van 30 september t/m 1 oktober 2023

Het Red Star Line Museum wordt 10 jaar. En dat vieren we. In het weekend van 30 september en 1 oktober bruist het binnen én buiten de muren van het museum.

Met een rijkgevuld programma voor families, met creatieve workshops, rondleidingen en wandelingen en een uitbundig dansfeest in roaring twenties stijl. Een expo met portretten door fotograaf Koen Broos zet voor elk van de tien jaar dat het museum bestaat één schenker in de kijker.

Roaring Twenties dansfeest

Tijdens ons feestweekend
    zaterdag 30 september 2023 tot zondag 1 oktober 2023 van 20:00 tot 1:00

Op 30 september worden de kasseien in de Loods van het Red Star Line Museum voor even omgetoverd tot een bruisende dansvloer uit de roaring twenties. Lindy hop, jazz en swing maken er een onvergetelijke avond van, vol tijdloze elegantie en opwindende dansmoves.

Fotogalerie Schenkers

    zaterdag 23 september 2023 tot maandag 1 april 2024 van 10:00 tot 17:00

Meestal verdwijnen de schenkers achter de objecten die ze aan het museum hebben gegeven. Om onze verjaardag te vieren halen we ze voor het voetlicht. Fotograaf Koen Broos bracht 10 van hen in beeld: één voor elk jaar in het bestaan van het museum.  

Eten en drinken

Participatie

De laatste week van september maken we ook extra tijd voor de groepen die ons museum een extra warm hart toedragen. Zo zijn er rondleidingen voor buurtbewoners, fietsklassen voor nieuwkomers, nocturnes en rondleidingen voor kwetsbare groepen en studenten met het Nederlands als tweede taal. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief