Overslaan en naar de inhoud gaan
Een vrouw zit lachend aan een tafel naast een andere vrouw © Mathias Hannes

De Kracht van het Moederschap

De workshop De Kracht van het Moederschap is een gezellige en intieme lunch met een kleine groep mama’s waar je handvaten krijgt aangereikt om veelvoorkomende onzekerheden die het moederschap met zich meebrengt voorgoed los te laten.

    zondag 12 mei 2024 van 10:00 tot 14:30

Over de kracht van het moederschap... en ook de valkuilen 

Hoewel niets je echt kan voorbereiden op de realiteit van het moederschap kan deze workshop je helpen om de complexiteit van het moeder zijn op een ludieke manier te benaderen.  

De workshop wordt in goede banen geleid door Lotte Smets: "Door mijn ervaringen als mama van twee, maar zeker ook door gesprekken met mama’s van alle leeftijden in mijn praktijk, leerde ik dat we allemaal worstelen met dezelfde twijfel; doe ik het wel goed genoeg? We spiegelen ons constant aan de idealen van de maatschappij en de bijbehorende verwachtingen. In deze workshop gaan we daarom samen, in een intieme kring van mama’s aan de slag met persoonlijke idealen, wensen en verwachtingen rond het moederschap." 

Daarnaast ga je in de workshop ook samen met de andere mama's zelftwijfel en bijbehorende schuldgevoelens te lijf. Waar komen ze vandaan? Op welke overtuigingen  zijn ze gebaseerd en zijn ze wel gegrond?  

Wat mag je verwachten? 

  • Een gezellige, intieme workshop met een kleine groep mama’s;  
  • Je luisteren en spreken met elkaar over je bezorgdheden als mama;
  • Je ontdekt waar die gevoelens vandaan komen en waarop ze gebaseerd zijn;
  • Je maakt komaf met je schuldgevoel;
  • Je krijgt inzichten die helpen bij de veelvoorkomende onzekerheden die het moederschap met zich meebrengt: van zelfzorg tot het contact met je partner en de juiste work-life balans;
  • Een lekkere en gezonde lunch;
  • Voldoende tijd en ruimte om een volledige kop koffie of thee op je gemak op te drinken. 

Knutselende kinderen

© Mathias Hannes

Moeder en kind

De moeder en kind-editie van de workshop is een leuke activiteit om samen met je kind(eren) te doen! Niet alleen ben je met je kind samen op pad, je ervaart ook elk op je eigen manier hoe het is om mama te zijn of hoe je kind je als je mama ervaart.  

Hiervoor gaan de mama’s en de kinderen in aparte groepen aan het werk. De mama’s op de gebruikelijke manier van De Kracht van het Moederschap. De kinderen gaan onder begeleiding van Coccolarte kinderanimatie op een speelse en creatieve manier aan de slag met de manier waarop ze naar hun mama opkijken, wat ze leuk aan haar vinden, hoe ze later zelf ouder willen zijn... Op het einde van de workshop ontmoeten mama en kind elkaar en worden de ervaringen en de kunstwerken van de kinderen op een ludieke manier tentoongesteld. 

Praktisch

Wanneer? 12 mei 2024 van 10 uur tot 14.30 uur

Waar? Red Star Line Museum Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen

Wie? Alle vrouwen die hun moederschap een boost willen geven en hun kinderen (4-9 jaar)

Prijs: 65 euro (Kansentarief: 80% korting) inclusief lunch. Kinderen zijn gratis maar moet je wel mee inschrijven.

Opgelet: Per volwassene kan je maximaal 2 kinderen (-18) inschrijven.

Reserveer je ticket

 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief