Overslaan en naar de inhoud gaan
Portretfoto van een Aziatische man met daarnaast de cover van zijn boek © Curtis Chin

Ontbijtlezing | Curtis Chin - 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant'

Hoe was het om als Aziatisch-Amerikaan uit de arbeidersklasse in Detroit op te groeien? Hoe was het om uit de kast te komen in de Chinese immigrantengemeenschap? Wat zijn zijn ervaringen als eerste generatie student van zijn familie aan de Universiteit van Michigan? Curtis Chin schreef zijn memoires neer in zijn bekroond boek 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant'.

    zaterdag 10 mei 2025 van 10:00 tot 12:00

Wie is Curtis Chin?

Curtis Chin (° 1968) is medeoprichter van de Asian American Writers’ Workshop in New York City. Hij schreef mee aan comedyreeksen voor televisie, daarna maakte hij de overstap naar documentaires over sociale rechtvaardigheid. Chin heeft zijn films vertoond op meer dan 600 locaties in twintig landen waaronder zelfs het Witte Huis. Hij schreef onder andere voor CNN, de Detroit Free Press en de Boston Globe. Voor zijn werk nam hij verschillende awards in ontvangst (ABC/Disney Television, New York Foundation for the Arts...) Zijn essay in Bon Appetit werd in 2023 geselecteerd voor Best Food Writing in America en zijn korte documentaire 'Dear Corky' ging in première op American Masters (PBS). Momenteel werkt hij aan een nieuwe docuserie over de geschiedenis van Chinese restaurants in Amerika.

Foto van een Chinese familie aan tafel

© Curtis Chin

Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant

Deze levendige, ontroerende, grappige en oprechte memoires vertellen het verhaal van Curtis Chins tijd die opgroeide als een homoseksuele Chinees-Amerikaanse jongen in het Detroit van de jaren 1980. Chin behandelt verschillende periodes uit zijn leven: het opgroeien als Aziatisch-Amerikaan uit de arbeidersklasse in Detroit, zijn ervaring als eerste generatie student van zijn familie aan de Universiteit van Michigan en over het uit de kast komen in de Chinese immigrantengemeenschap. Ondanks dat niet alles van een leien dakje liep, roept zijn jeugd vooral warme herinneringen op. Het opgroeien in een Chinees restaurant in Chinatown heeft hem in hoge mate gevoed en gevormd tot de persoon die hij is vandaag.

Ontbijt

Voor de lezing worden de deelnemers getrakteerd op een lekker licht ontbijt met zoete en hartige Chinese hapjes en verschillende soorten thee van het restaurant Mico & Jon.

Foto van vier Chinese jonge mensen

© Curtis Chin

Praktisch

Wat?

Ontbijtlezing waarbij auteur Curtis Chin over zijn boek 'Everything I learned, I learned in a Chinese restaurant' vertelt. 

Wanneer?

Zaterdag 10 mei 2025

  • 10 uur: start ontbijt
  • 11 uur: start lezing met verwelkoming door directeur Karen Moeskops en inleiding door gastcurator en antropoloog Ching Lin Pang.
  • 12 uur: voorzien einde

Waar?

Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen

Prijs?

15 euro

Tickets?

Reserveer je tickets

In samenwerking met:

Logo van untold asian stories

Logo van Made in China Festival

Meld je aan voor de nieuwsbrief