Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto: © Frederik Beyens

Post van ver

Scholen - Rondleiding

Dinska, een meisje uit een klein dorpje, wacht met ingehouden adem op een brief van haar vader. Als die eindelijk komt, vertrekt Dinska op reis, ver weg. Jullie reizen met haar mee. Jonge landverhuizers vergezellen jullie en geven handige tips om de lange trip naar het verre Amerika zonder al te veel erg door te maken. Goeie reis!

De rondleiding

Er was eens een meisje dat in een klein dorpje woonde. Iedere dag wachtte zij op een brief. Een brief van haar vader uit Amerika. Tot op een dag haar geduld werd beloond. De brief arriveerde en het meisje vertrok op avontuur, haar vader achterna. Op naar Amerika!

Via de brief vertrekken ook uw leerlingen op de lange tocht naar Amerika. En dat doen ze niet alleen: jonge landverhuizers gaan met hen mee en geven tips over wat hen te wachten staat. Ze leren hoelang ze onderweg zullen zijn, wat ze moeten meenemen en achterlaten en waarom ze maar beter kunnen liegen over hun leeftijd. Wat doe je tegen zeeziekte en hoe verdrijf je de verveling aan boord? Na een afmattend avontuur bereiken de leerlingen en hun reismaatjes moe maar tevreden hun bestemming.

Deze rondleiding werd herwerkt met extra veel actieve opdrachten, ook haalbaar voor het 1ste en 2de leerjaar.

Praktisch

Zoektocht doorheen het museum

  • Duur: 90 minuten
  • 15 personen per gids
  • Talen: NL/FR/EN/DU

Materiaal

Download deze bijzondere brief: 

. Gebruik hem als voorbereiding in de klas. Neem een postzegel en het adres van jullie school mee naar het museum. En dan valt in jullie brievenbus nog extra ‘Post van ver’.

Prijs

  • Rondleiding door gids: € 90 (per groep van max. 15 personen) + € 5 administratiekost
  • Prijzen onder voorbehoud van wijziging

Info en reservering

Een gids reserveer je via het platform Experience Antwerp (www.experienceantwerp.be)

Reserveer tickets

Taalniveau: 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief