Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Red Star Line Museum vertelt

Het Red Star Line Museum zet in op taaloefenkansen voor anderstaligen. Het biedt leerkrachten NT2 een online alternatief om samen met hun cursisten met verhalen uit het museum aan de slag te gaan.

‘Red Star Line Museum vertelt’ brengt vier beeldverhalen uit haar collectie voor beginnende NT2-cursisten. Het zijn verhalen van vroeger. Het zijn verhalen van nu. Aan het einde van elk beeldverhaal volgt er een vraag. Zo kan je als cursist vanuit je eigen perspectief nadenken over het verhaal.

Ben je leerkracht NT2? De beeldverhalen kunnen een opwarmertje zijn als je online een gesprek wilt starten of als je wilt samenlezen met je cursisten. Je vindt ze ook op Youtube. Zo kan je ze makkelijk delen. Je kan cursisten ook vragen om naar de beeldverhalen te kijken, te luisteren en nadien de gesproken tekst uit te schrijven. Bij elk verhaal voorzien we een digitale folder met de uitgeschreven tekst en een aantal inhoudelijke en reflectieve vragen.

Zijn er cursisten die hun antwoord op de vraag of hun eigen verhaal willen delen met het museum? Aarzel niet om contact op te nemen via redstarline@antwerpen.be.

Taalniveau:

 

Beeldverhaal van de familie Moel

Over een dochter die lang zonder familie in Antwerpen verblijft.

Beeldverhaal van de familie Hutlet

Over een taartvorm en een wafelijzer in hun koffer.

Beeldverhaal van Fati en Peter

Over een vrouw en een man die van mekaar houden. Simpel. Over een vrouw die haar land verlaat voor de liefde. Niet zo simpel.

Beeldverhaal van Zohra

Over hoe muziek uit haar thuisland haar nooit loslaat en alles doet vergeten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief