Overslaan en naar de inhoud gaan
© Frederik Beyens

Rondleidingen

Rondleiding voor groepen

Zowel in de vaste museumpresentatie als in de tijdelijke tentoonstelling, kan je een rondleiding met gids reserveren. Boek een exclusieve rondleiding voor twee of kom met een hele groep (max. 15 personen). De keuze is aan jou.

Groepsbezoeken

Op zoek naar een uitstap in Antwerpen? Doe jezelf, je vrienden of collega's een boeiende rondleiding in het museum of een leerrijke stadswandeling cadeau.

Rondleidingen voor scholen

Het Red Star Line Museum is een ideale bestemming voor een verrassende klasuitstap rond een boeiend en actueel onderwerp. De verschillende rondleidingen zijn uitgewerkt op maat van verschillende opleidingsniveaus en studiejaren. Ze sluiten aan bij de ontwikkelingsdoelen en eindtermen.

Als leerkracht kun je ook zelf je leerlingen rondleiden en met het onderwerp in de klas aan de slag gaan. Hiervoor stellen we lesmateriaal en handleidingen ter beschikking.

Met de klas

Een gids neemt de klas mee op avontuur door het museum en/of de stad. Onderweg ontmoet je de passagiers van de Red Star Line.

Geen groep, wel een gids

Elke laatste zondag van de maand kan je gewoon aansluiten bij een rondleiding.

In de rondleiding 'Via Antwerpen' treed je in de voetsporen van landverhuizers en ervaar je hun enthousiasme en angst, hun spanning en onzekerheid. Je beleeft het afscheid en de obstakels, maar ook het avontuur, de ontdekkingen en de hoop op een nieuw leven aan de andere kant van de oceaan.

Gids zoekt groep

  zondag 31 juli 2022 van 13:30 tot 15:00
  Meer momenten
  zondag 28 augustus 2022 van 13:30 tot 15:00
  zondag 25 september 2022 van 13:30 tot 15:00
  zondag 30 oktober 2022 van 13:30 tot 15:00
  zondag 27 november 2022 van 13:30 tot 15:00

Hoor je graag één van onze museumgidsen vertellen, maar kan je niet aansluiten bij een groepsrondleiding? Dan is dit iets voor jou.

Een gids boeken

Reserveren doe je via het platform van Experience Antwerp. Prijs voor een rondleiding met gids: € 90 voor de gids. Hierbij komt een administratiekost van € 25. Naast de gids betaal je de normale toegangsprijs tot het museum.

Meld je aan voor de nieuwsbrief