Overslaan en naar de inhoud gaan
MartinHeylen_boekvoorstelling

Een avond in het Red Star Line Museum met Martin Heylen

Op dinsdag 22 november verwelkomt auteur Martin Heylen je in het Red Star Line Museum. Aan de hand van een gegidste rondleiding door het museum en een gesprek met de auteur, ontdek je Martins persoonlijke verhaal over zijn zoektocht naar familie in Amerika. Deze zoektocht kan je volgen in zijn programma ‘Uncle Martin’ op Eén, en in zijn boek Ik dacht dat ik een kleine familie had.

Ik dacht dat ik een kleine familie had

Martin Heylen groeit op in een kleine familie, zonder biologische grootvader. Van zijn vader weet hij dat die als kind in Amerika heeft gewoond. Maar over de reden van de terugkeer naar België en over de verdwijning van zijn grootvader wordt in alle talen gezwegen.

Tot Martin op een dag een mailtje krijgt van het Red Star Line Museum, met in bijlage een passagierslijst uit 1920. Hierop staan de namen van zijn grootouders, zijn vader en zijn tante. Maar ook de naam van een broer van zijn grootmoeder, die al in Amerika woonde en waar Martin nog nooit van had gehoord. Had hij dan al familie die in Amerika woonde?

Die ontdekking is het startsein voor een soms onthutsende, dan weer vrolijke maar altijd emotionele roadtrip door het Amerika van vandaag, op zoek naar het Amerika van toen. Er duiken achterneven en achternichten op met wie Martin foto’s, soms karaktertrekken of zelfs het voorhoofd blijkt te delen. En dan dringen zich onvermijdelijk vragen op: wat betekent familie? Hoeveel Martin Heylen zit er in Amerika en vice versa? En hoe anders was zijn jeugd geweest als hij had geweten wat hij nu weet?

Programma:

18u45 – Aanvang

19u – Start rondleiding

20u – Gesprek met Martin Heylen, gemodereerd door Anke Verschueren.

Deelnameprijs: € 14

Meld je aan voor de nieuwsbrief