Overslaan en naar de inhoud gaan

Fotogalerie Schenkers

23.09.2023 - 24.03.2024

Fotograaf Koen Broos brengt getuigen en schenkers van objecten en verhalen van het museum in beeld: één schenker voor elk van de tien jaren dat het museum bestaat. En dat doen we met veel plezier, want onze collectie hebben we te danken aan de vele schenkers die zowel historische als hedendaagse objecten en verhalen hebben aangeboden.

Zo wordt Caroline Emmet, de kleindochter van pianist Irving Berlin, geportretteerd omdat zij de piano van haar grootvader aan het museum schonk. Irving Berlin, componist van onder meer (I’m dreaming of a) White Christmas en Putting on the Ritz, stak op een Red Star Line schip de oceaan over richting Amerika. Daar groeide hij uit tot één van de meest invloedrijke componisten van de 20ste eeuw.

Maar ook hedendaagse schenkers met een actueel migratieverhaal krijgen een plek in de expo. Emzar, die omwille van zijn queer-activisme uit Georgië is moeten vluchten, schonk een vlag van Georgië die hij vaak meenam op LGBTQIA+ betogingen. Emzar werkt momenteel bij het onthaal van Oekraïense vluchtelingen in Antwerpen. De schenking is voor hem het symbolisch afscheid van een intense periode uit zijn leven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief