Overslaan en naar de inhoud gaan
Upperdeck

Gezocht: uitbater voor ons museumcafé

Het Red Star Line museum zoekt een nieuwe straffe uitbater voor het museumcafé. Stel je kandidaat voor 6 februari.

Combineer je ondernemerschap met de beste koffie, chai latté en muntthee? Heb je een hart voor cultuur en erfgoed? Dan is de uitbating van ons museumcafé misschien wel iets voor jou. En als je waarde hecht aan sociale tewerkstelling dan heb je een streepje voor.

Gunningscriteria

Conceptvoorstel 

Een operationeel exploitatievoorstel (30 punten)

  • aanbod en prijs van de aangeboden producten; een aanbod van fairtrade en/of lokale, duurzame producten is een verplicht onderdeel van het totaal aanbod.
  • de inzet van het personeel
  • plan van aanpak met betrekking tot duurzaamheid, opslag- en afvalbeheer

Belangrijk: In welke mate leunt dit voorstel aan bij de visie/dna van het museum? Hoe efficiënt en effectief is dit voorstel?

De omschrijving hoe het concept de publieke functie en de sociale ambitie van het Red Star Line Museum ondersteunt en tegemoetkomt aan het laagdrempelige karakter ervan (30 punten)

Hoe zet het concept in op sociale economie of het sociale aspect van de tewerkstelling binnen de uitbating.

De organisatie behoort tot 1 van volgende categorieën:

  • de kandidaat beschikt over een erkenning collectief maatwerk of lokale diensteneconomie of vergelijkbare erkenningen in de sociale economie
  • de inschrijver heeft geen erkenning maar toont aan hoe hij minstens 30% van de tewerkstelling voorbehoud voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt (niet limitatief: erkende vluchtelingen, werkzoekenden met een recht collectief maatwerk/lokale diensteneconomie /individueel maatwerk, personen met een VOP-statuut (Vlaamse ondersteuningspremie), artikel 60, stagetrajecten voor werkzoekenden, vrijwilligerswerk voor langdurig zieken,…)

Inschrijvers die meer inzetten op sociale tewerkstelling of opleidings- en stagetrajecten voor kansengroepen en in hun project een link voorzien met het museum (migratie, vluchtelingen, ...) scoren hoger in dit onderdeel.

Ondernemerschap (20 punten)

Met een ondernemingsplan tonen de kandidaten hoe ze uitdagingen en opportuniteiten gelinkt aan de specifieke context van het museumcafé van het Red Star Line Museum zullen aanpakken en benutten.

We kijken hier naar de efficiënte, effectieve en doordachte inzet van marketing- en communicatietools en overige middelen/methodes om bezoekersaantallen van het café te optimaliseren/maximaliseren.

Concessieretributie (20 punten)

De inschrijver doet een voorstel voor de concessieretributie die hij maandelijks aan de aanbestedende overheid zal betalen. Hij geeft hiervoor een percentage van zijn gerealiseerde omzet op.

Dit percentage wordt beoordeeld via de regel van drie: (gescoord percentage/hoogste percentage)*20 = score

 

Looptijd en uitvoeringstermijn

De looptijd van de concessie wordt bepaald op 3 jaar. Met daarna de mogelijkheid om tot tweemaal toe te verlengen met telkens 3 jaar.

 

Goed om weten

Het museumcafé is ongeveer 125 m², biedt zitplaats voor ongeveer 50 plaatsen (max. 60 toegelaten door de brandweer) en bevindt zich op de mezzanine boven de balie in de loods van het museum.

Het museumcafé moet tijdens de openingsuren van het museum open zijn (van dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur). Er is ook de mogelijkheid om cateringopdrachten aan te nemen buiten de openingsuren van het museum, zowel voor derden als voor programmatie georganiseerd door het museum. Eigen evenementen door de uitbater kunnen in overleg en na goedkeuring van het museum.

Het museumcafé biedt minimum een aanbod warme en koude dranken aan democratische prijzen. Kandidaten mogen een meer uitgebreid aanbod voorstellen. Het museumcafé beschikt niet over een afzonderlijke, uitgeruste keuken (regelgeving brandveiligheid) wel de mogelijkheid tot het opwarmen van snacks.

Er is mogelijkheid tot een terraszone. De concessionaris staat zelf in voor het verkrijgen van de terrastoelating.

Raadpleeg het hele dossier en alle bepalingen

 

Vragen?

Voor een vrijblijvend plaatsbezoek kunnen geïnteresseerden contact opnemen met Patricia Mannaerts:

Met vragen kan je terecht bij Matthias Bryssinck

Stel je kandidaat voor 6 februari om 9 uur

Meld je aan voor de nieuwsbrief