Overslaan en naar de inhoud gaan
Victoriano Moreno

Thema vluchten

Hoor je veel vragen van leerlingen rond migratie en vluchten? Speld in een hooiberg of moed in de schoenen om aan dit thema te starten? Studio Globo maakte voor het Red Star Line Museum een educatief pakket, op maat van de 3e graad lager onderwijs én het secundair onderwijs.

In dit lessenpakket vind je handvaten om het thema vluchten in de klascontext te brengen. Je kan er één lesuur voor reserveren, of uitgebreider de tijd nemen. 5 jongeren met een migratieverhaal komen dicht bij je leerlingen te staan. In een doorschuifsysteem verdiept de klasgroep zich in hun portret.

Ten slotte krijg je lestips mee om leerlingen in hun eigen omgeving een respectvol interview te leren afnemen. 

Al het audiovisueel materiaal kan je makkelijk in de klas bekijken, dankzij QR-codes in dit lessenpakket. Ontvang je graag (de tekst van) de podcast of de video’s apart? Stuur een mailtje naar dorine.devos@antwerpen.be.

Praktisch

  • Taal: Nederlands
  • Doelgroep: 3e graad lager onderwijs en secundair onderwijs

Taalniveau:

Ben je leerkracht en wil je graag werken rond migratie? Geef vluchtelingen zelf het woord en geef je leerlingen meer context en duiding! Met onze collecties ‘Mensen op de vlucht’ op Het Archief voor Onderwijs belicht je het hele thema van politiek en beleid tot persoonlijke verhalen. Maak gratis een account aan met je stamboeknummer en ga aan de slag! 

Meld je aan voor de nieuwsbrief