Overslaan en naar de inhoud gaan
Vier dames staan op een rij aan een bar en praten en lachen Victoriano Moreno

Word vrijwilliger

Zin in vrijwilligerswerk? Jouw talenten en inzet worden bij het Red Star Line Museum zeker gewaardeerd. Achter de schermen van het Red Star Line Museum zijn er meer dan 140 vrijwilligers aan de slag. Kom alles te weten over vrijwilliger worden bij het Red Star Line Museum.

Wat moet je doen?

Momenteel zijn we op zoek naar deze vrijwilligersprofielen:

  • Medewerker Honesty Bar
    Tijdens de schoolvakanties, evenementen en op familiezondagen biedt het museum de bezoekers een gastvrije plek aan waar je ook een drankje kan consumeren: koffie, thee, water… en dit met vrije bijdrage. Jouw taken zijn het inrichten van de bar: koffie, thee, water, glazen…klaarzetten, opruimen en netjes houden. Maar je verwelkomt ook de bezoekers en geeft toelichting hoe de Honesty Bar werkt en waarvoor hun donatie wordt gebruikt, namelijk het financieren van de familiezondagen waarop gratis workshops doorgaan elke eerste zondag van de maand.
     
  • Publieksmedewerkers
    Je geeft praktische info aan het onthaal (vestiaire, toiletten, start expo, museumregels...) en in de museumzalen (families, schoolgroepen, individuele bezoekers wegwijs maken, familiekoffers op orde houden...). Het is ook mogelijk om mee te helpen tijdens evenementen.

Wat krijg je van ons?

Je maakt deel uit van een interessant en hartverwarmend museum en enthousiast team. Je bent verzekerd en krijgt een kostenvergoeding: 5,5 euro voor een halve dag, en 8,5 euro voor een hele dag. Je wordt uitgenodigd voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Musea en Erfgoed en alle evenementen die het museum organiseert.

Als je interesse hebt om je in te zetten voor het Red Star Line Museum, stel je dan kandidaat via het formulier van Give A Day.
Vragen? Stuur een mailtje naar Carolina Lopera Irles.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief