Overslaan en naar de inhoud gaan
© Samuel Pinillos Garcia

Red Star Christmas

De kerstster fonkelt opvallend rood dit jaar! Wie ze volgt, komt uit bij het Red Star Line Museum! Kom langs in de museumshop en pak uit met de meest originele kerstcadeaus voor familie en vrienden!

Op zoek naar een origineel kerstcadeau? Schenk met een cadeaubon t.w.v. 10 euro een droomreis naar het museum. Of kom eens snuisteren in de museumshop. Die herbergt een schat aan onweerstaanbare hebbedingen: vintage affiches en postkaarten, Red Star Line draagtassen, schrijfwaren … Speciaal voor de feestdagen krijgen je cadeautjes een passende verpakking! 

Enkele hoogtepunten in de museumshop:

Suske en Wiske in het Red Star Line Museum

Tijdens een bezoek aan het Red Star Line Museum in Antwerpen vertelt Sidonia hoe haar groottante Wiske op jonge leeftijd alleen naar New York werd gestuurd. Daar beleeft ze een adembenemend avontuur.

Cadeaubon

Een droomreis onder de kerstboom! Met de Red Star Line-cadeaubon geef je een museumbezoek cadeau. De cadeaubon wordt origineel verpakt.

  • Prijs: 10 euro per cadeaubon

Papierwaren en schrijfgerief

Onze nostalgische Red Star Line-postkaarten, wenskaarten, posters en notitieboeken zullen niet misstaan onder de kerstboom. Potloden, balpennen, gommen of stickers. Ook voor de kleine beurs hebben we leuke geschenken! 

Boeken

Het Red Star Line Museum biedt u een keuze aan boeken over het museum, de geschiedenis van de rederij, migratieverhalen van toen en nu en de collectie. Enkele voorbeelden:

‘Red Star Line. Antwerpen. 1873-1934.’ vertelt de geschiedenis van de Red Star Line aan de hand van veertien essays, geïllustreerd met boeiende archiefstukken en foto’s. Onder andere Eric Rinckhout, Gur Alroey, Eric Vanhaute, curator Bram Beelaert, Red Star Line verzamelaar Robert Vervoort en Barry Moreno, de hoofdbibliothecaris van Ellis Island leverden een bijdrage. Na het verhaal van de rederij en de gebouwen werkt het boek de geschiedenis van de Red Star Line en haar passagiers uit, met aandacht voor de lokale, nationale en internationale betekenis ervan.

Uitgeverij Davidsfonds, Leuven, 2013, 240 blz., hardcover.
Beschikbaar in Nederlands en Engels.
Prijs: € 27,50

‘Het Red Star Line Museum. Over miljoenen mensen en één droom’ geeft een overzicht van de verschillende thema’s die in het Red Star Line Museum aan bod komen. Net als in het museum spelen in de museumgids de persoonlijke verhalen van bekende en minder bekende Red Star Line passagiers een belangrijke rol. Onder andere Benjamin Kopp, Basia Cohen, Ita Moel, Reinhold Liebau, Eugeen Venesoen, Irene Bobelijn en Irving Berlin vertellen hun verhaal.

Uitgeverij Ludion, Antwerpen, 2013, 128 blz., softcover.
Beschikbaar in Nederlands en Engels.
Prijs: € 12,50

‘Red Star Line Museum. In de voetsporen van de landverhuizers.’ bundelt tien verhalen uit het Red Star Line Museum. De publicatie is een perfecte gids doorheen de rijke verhalencollectie van het museum. Neem de verhalen van Red Star Line passagiers Abram Spiwak, Sonia Pressman Fuentes, Ernest De Wever en Irene Bobelijn … mee naar huis.

Uitgeverij BAI, Antwerpen, 2013, 36 blz., softcover.
Beschikbaar in Nederlands en Engels.
Prijs: € 3,5

Praktisch

  • De museumshop is open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur.
  • Toegang gratis
Ga naar

Meld je aan voor de nieuwsbrief