Overslaan en naar de inhoud gaan

Een gewilde vluchteling

Einstein en Red Star Line

Deze tijdelijke, gratis expo zoomt in op de meest bekende persoon die ooit met de rederij heeft gereisd: Albert Einstein.

    donderdag 18 april 2024 tot zondag 8 september 2024 van 10:00 tot 17:00

De wereldberoemde wetenschapper Einstein reisde verschillende keren met de Red Star Line schepen, in eerste klasse.

De meest ingrijpende reis was waarschijnlijk die met het stoomschip de Belgenland in 1933, een reis van New York naar Antwerpen. Einstein was eigenlijk op weg naar huis, in Duitsland, waar de nazi's aan de macht waren gekomen. Toen hij hoorde dat de ordediensten een van zijn residenties waren binnengevallen, besliste hij - aan boord van de Belgenland - om niet verder te reizen naar Duitsland. Hij verblijft enkele maanden in België en het Verenigd Koninkrijk, maar vertrekt uiteindelijk na een half jaar met een ander schip van de Red Star LIne, de Westernland, definitief naar Amerika.

Deze presentatie toont de nauwe banden tussen Albert Einstein en Antwerpen, België en de Red Star Line. Op welke schepen van de Red Star Line reisde hij en hoe zag zijn kajuit eruit? In welke Antwerpse hotels verbleef hij en hoe verscheen hij in de Antwerpse pers? Einstein verbleef ook even in het Mortselse kasteel Cantecroy, hoe was het daar? En wat vond Einstein eigenlijk van de Verenigde Staten?

 

Praktisch

  • Een gewilde vluchteling. Einstein en Red Star Line
  • Tijdelijke expo in de Loods van het Red Star Line Museum
  • Van donderdag 18 april 2024 t/m zondag 8 september 2024
  • Gratis

Meld je aan voor de nieuwsbrief