Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee nieuwe filmconcerten met Flat Earth Society

Herneming van het uitverkochte concert S.S. Belgenland

Gezinnen - Concert

Na een eerste uitverkocht concert pakken we in april uit met een dubbel live concert. Mis deze nieuwe soundtrack bij een verknipte film van een Red Star Line-wereldcruise in 1927 en 1928 niet!

>> Bestel tickets voor het optreden op 20 en 21 april 2017 

We voorzien 150 niet genummerde zitplaatsen. 

Het Red Star Line-schip S.S. Belgenland trok zes keer de wereld rond. Vorig jaar ontdekte het Red Star Line Museum een verborgen schat in de Verenigde Staten: vijftien 16 mm-filmrollen met amateuropnames van de derde wereldcruise in 1927 en 1928. Een reisverslag van meer dan vier uur origineel met beeldmateriaal van de familie Olsen, passagiers aan boord van het luxeschip S.S. Belgenland.

Op vraag van het museum dook Peter Vermeersch in dit unieke tijdsdocument over de beginjaren van toerisme. Cinematek heeft de films vakkundig gerestaureerd. Daarnaa heeft Peter ze herwerkt en voorzien van muziek met zijn groep Flat Earth Society. Het resultaat is een licht geschifte beeldmontage met een compositie voor 14 muzikanten. Op 1 oktober speelde Flat Earth Society deze muziek live en in wereldpremière in een uitverkocht Red Star Line Museum. Klik op de foto voor het beeldverslag. 

Praktische Info

Timing:

19:30 uur - Deuren

20:00 uur - Concert

21:00 uur - Nagenieten met een drankje

 

Première filmconcert 'S.S. Belgenland' met Flat Earth Society

Links

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief