Overslaan en naar de inhoud gaan
tekeningen van Alexandru-Mihail en Christina-Maria Draghici

Alexandru-Mihail en Christina-Maria Draghici

Het is ons gelukt!

In 2013 werden Alex en Maria geïnterviewd over hun migratie een jaar eerder vanuit Roemenië naar België. Ze kwamen samen met hun moeder in Antwerpen terecht. Via de school kregen ze de vraag van het museum om mee te doen met een interview. Voor Alex en Maria is het een leuke herinnering. En tegelijk hadden ze het gevoel: “Het interesseert iemand hoe we hier gekomen zijn. We hebben toen eerlijk verteld hoe het voor ons was.” 

Door hun verhaal te delen, willen ze andere migranten moed inspreken. Alex en Maria kwamen als kind naar België en hadden het heel moeilijk.  Ze dachten dat ze er nooit zouden kunnen bijhoren. Alles was anders. Zelfs de lucht. Ze hadden het gevoel dat ze anders werden behandeld, hier niet pasten. Met de tijd ging het beter: studeren, werken, nieuwe vrienden maken, ... Alex en Maria hebben hun plaats gevonden. 

Allebei zijn ze blij dat hun verhaal een plek heeft gekregen in het museum en voor de toekomst bewaard wordt. Ooit zullen hun kinderen en kleinkinderen het zien. Het blijft verder leven. Met een belangrijke boodschap: “Migratie is moeilijk.  Het komt niet vanzelf, maar het komt goed.” 

 

Wat Alex en Maria aan ons schonken

We bewaren het interview van Alex en Maria én twee tekeningen die ze maakten over hun migratieverhaal.

Bekijk de interviewfragmenten hier.

Ontdek ook de verhalen van de 9 andere schenkers

Meld je aan voor de nieuwsbrief