Overslaan en naar de inhoud gaan
Red Star Line Museum - Antwerpen

Film Dance

Op zaterdag 6 april 2013 blikte beeldend kunstenaar en filmmaker Hans Op de Beeck ‘Dance’ in, zijn hedendaagse film over migratie voor het Red Star Line Museum. Het lenteweer was koud maar de inzet en het enthousiasme van de 770 figuranten waren hartverwarmend.

The making of

Beeldend kunstenaar en filmmaker Hans Op de Beeck (°1969, Turnhout) realiseerde verschillende kunstfilms, waaronder zijn internationaal gelauwerde 'Staging Silence' (2009) en 'Sea of Tranquillity' (2010). Op de Beeck nam de film 'Dance' op in de Parkloods van Park Spoor Noord in Antwerpen. Maar liefst 770 figuranten kropen in de rol van Red Star Line landverhuizer. In sobere, universele, speciaal voor het project ontworpen kleding voerden ze een dans uit van gewone, dagelijkse handelingen die te maken hebben met migratie, reizen en onderweg zijn.

Dance - Hans Op de Beeck

De kunstenaar Hans Op de Beeck (°1969, Turnhout) heeft verschillende kunstfilms gemaakt, waaronder zijn internationaal geprezen "Staging Silence" (2009) en "Sea of Tranquillity" (2010).

Zie ook:

Sleutelstukken

De collectie bevat historische getuigenissen en documenten, aangevuld met hedendaagse verhalen over migratie. Maar het museum toont ook werken van Antwerpse kunstenaars voor wie migratie een inspirerend thema was.

Meld je aan voor de nieuwsbrief