Overslaan en naar de inhoud gaan
campagnebeeld expo Heimwee Fatinha Ramos

Heimwee

rondleiding en workshop

Laat je onderdompelen in de verhalen van de landverhuizers, verhalen waarin heimwee vaak centraal staan. Ga ook zelf aan de slag om je eigen heimwee te vieren. Neem de geur van heimwee mee naar huis om te koesteren.

De rondleiding en workshop

Het Red Star Line Museum vertelt verhalen over migratie. Vroeger en nu. In de gebouwen van de Red Star Line kan je de emoties van hoop, pijn en dromen nog voelen.

Heimwee is een rode draad in de vele migratieverhalen die we vertellen. Het is een gevoel dat mensen door de eeuwen heen heeft verbonden, ongeacht hun achtergrond of tijdperk. Tijdens een rondleiding door de tentoonstelling word je ondergedompeld in de persoonlijke verhalen van diegenen die hun thuis achterlieten op zoek naar een beter leven elders.

workshop heimweezakjes maken

Maar de ervaring stopt niet bij het luisteren naar verhalen. Na de rondleiding heb je de kans om zelf aan de slag te gaan en je eigen heimwee te vieren. Je maakt een geurend heimweezakje, een tastbare herinnering aan wat je lief is.

Praktisch

  • Een korte rondleiding in de vaste expo en workshop gebaseerd op de verhalen van landverhuizers
  • Voor iedereen vanaf 16 jaar
  • Duur: 2 uur
  • 15 personen per groep

Prijs

  • Rondleiding door gids en workshopbegeleider: € 215 per groep (max. 15 deelnemers). Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Toegang tot het museum is inbegrepen in de prijs.

Info en reservering

Groepen boeken een rondleiding met gids bij Experience Antwerp.

Boeken

Lunch

Als het weer meezit, is een picknick met een zelf meegebracht lunchpakket in het Belvedèrepark (aan de oever van de Schelde) een uitstekende aanvulling op je museumbezoek.

Zit het weer tegen? Ook op ons Upper deck ben je van harte welkom.

Ontvangst

De gids wacht je op in het Red Star Line Museum. Je kan gebruik maken van individuele of groepslockers als dat nodig is. 

Taalniveau

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten om een bezoek aan het Red Star Line Museum goed te kunnen plannen.

Groepen

Kom je met vrienden, familie of collega’s naar het Red Star Line Museum? We verwelkomen jullie graag! Je kan het museum met of zonder gids bezoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief