Overslaan en naar de inhoud gaan
© Victoriano Moreno

Wegwijs in het museum

Kan je het museum bezoeken met een rolstoel? Kan je vrij de toren bezoeken? Is er een museumcafé en een shop?

Toegankelijkheid van het gebouw

De oude bagageloods van de Red Star Line rederij is de toegang tot het museum. Je vindt er de balie, de museumshop en het museumcafé. Vanuit De Loods kan je met een trap of lift naar de toren. Daar heb je een prachtig zicht op de stad en de stroom.

Je kan de museumshop, het museumcafé en de toren bezoeken zonder ticket. Er kunnen echter tijdelijke beperkingen zijn. Raadpleeg onze pagina met de actuele coronamaatregelen.

 

EDC-kaart foto: Frederik Beyens

Het museum is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Om misbruik tegen te gaan, zijn de toiletten voor personen met beperkte mobiliteit beveiligd met een code: '2000A'.

Het Red Star Line Museum is partner van het project European Disability Card. Met deze kaart mag je begeleider gratis binnen. Meer info: http://eudisabilitycard.be/.

Wat is (niet) toegelaten?

 • Kinderwagens zijn toegelaten.
 • Honden zijn niet toegelaten. Enkel blinden mogen hun hond meenemen als hulp.
 • Neem rugzakken, grote tassen en paraplu’s niet mee in de museumzalen. Berg ze op in de lockers in de kelder. De lockerkastjes werken met een muntstuk van € 1 of een jeton. Vraag een jeton aan de balie.

Gastvrije plek Upper Deck

© Victoriano Moreno

Bezoeker, medewerker of toevallige passant? Iedereen is boven in onze Loods welkom. Drankjes kunnen we helaas niet serveren, maar ga gerust zitten, rust uit met een zelf meegebracht drankje of eet er je boterhammen op.

Meer over Upper Deck

De museumshop

© Samuel Pinillos Garcia

Red Star Line bij je thuis? Dat kan. In de museumshop vind je mooie souvenirs: vintage affiches en postkaarten, schrijfwaren, boeken over de geschiedenis van Red Star Line en haar passagiers, aandenkens voor groot en klein en moois uit de museumlijn ‘Cleaned and Disinfected by Red Star Line’. 

Meer over de museumshop

Bezoekersruimte

In de kelder van het museum bevindt zich de bezoekersruimte met:

 • locker- en garderobekasten voor jassen en tassen
 • toiletten
 • EHBO en borstvoedingskamer
 • tafels voor de verzorging van je baby

Grondplan en zaalteksten

 • Voor bezoekers die niet goed zien, hebben we de zaalteksten ook digitaal. Stuur minstens 24 uur voor het bezoek een mail naar rsl_balie@antwerpen.be.
 • Het grondplan kan je hier digitaal bekijken of onderaan deze pagina downloaden.

Afspraken

 • Het Red Star Line Museum is een rookvrije omgeving.
 • Eten en drinken mogen niet in de museumzalen.
 • Zet het geluid van je mobiele telefoon en andere elektronische apparaten uit.
 • Fotografeer niet met een flits. 
 • Selfiesticks zijn niet toegelaten.
 • Vraag steeds toestemming voor professionele foto- en audiovisuele opnames. 

Toerisme voor Autisme

Een daguitstap plannen naar het museum is niet voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld. Mensen met autisme hebben nood aan structuur en voorspelbaarheid, maar als zij op daguitstap gaan valt dit allemaal weg. Ze komen terecht op een nieuwe plaats die (vaak) volledig onbekend terrein is. Dit zorgt er voor dat zowel de persoon met autisme als zijn of haar omgeving veel stress ervaart. 

Toerisme voor Autisme stelde een stappenplan op om de daguitstap voor te bereiden. Dit stappenplan houdt rekening met de coronamaatregelen die eind mei 2021 van kracht waren. Zodra deze veranderen, wordt het in het plan aangepast.

Het stappenplan voor een bezoek aan het museum kan je hieronder downloaden.

Zie ook:

Upperdeck

Upper Deck: gastvrije plek

Bezoeker, medewerker of toevallige passant? Iedereen is boven in onze Loods welkom. Drankjes kunnen we helaas niet serveren, maar ga gerust zitten, rust uit met een zelf meegebracht drankje of eet er je boterhammen op.

Museumshop

Red Star Line bij je thuis? Geen probleem! De museumshop heeft vele leuke dingen die je kan meenemen naar huis.

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

vm_RSL_Buren_11022020-33.jpg

In de buurt

Horeca en speelplek Eilandje

Je bezoek aan het Red Star Line Museum combineren met een hapje en een drankje? We geven graag enkele horeca tips mee in de buurt van ons museum. Lees ook onze suggesties van parken en speeltuin. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief