Overslaan en naar de inhoud gaan
© Victoriano Moreno

Wegwijs in het museum

Kan je het museum bezoeken met een rolstoel? Kan je vrij de toren bezoeken? Is er een museumshop?

Toegankelijkheid van het gebouw

De oude bagageloods van de Red Star Line rederij is de toegang tot het museum. Je vindt er de balie en de museumshop. Vanuit De Loods kan je met een trap of lift naar de toren. Daar heb je een prachtig zicht op de stad en de stroom.

Je kan de museumshop en de toren bezoeken zonder ticket. Er kunnen echter tijdelijke beperkingen zijn. 

 

EDC-kaart foto: Frederik Beyens

Het museum is volledig toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Om misbruik tegen te gaan, zijn de toiletten voor personen met beperkte mobiliteit beveiligd met een code: '2000A'.

Het Red Star Line Museum is partner van het project European Disability Card. Met deze kaart mag je begeleider gratis binnen. Meer info: http://eudisabilitycard.be/.

Wat is (niet) toegelaten?

  • Kinderwagens zijn toegelaten.
  • Honden zijn niet toegelaten. Enkel blinden mogen hun hond meenemen als hulp.
  • Neem rugzakken, grote tassen en paraplu’s niet mee in de museumzalen. Berg ze op in de lockers in de kelder. De lockerkastjes werken met een muntstuk van € 1 of een jeton. Vraag een jeton aan de balie.

Gastvrije picknickplek

Picknickplek

Iedereen is boven in onze Loods welkom. We kunnen helaas geen dranken serveren, maar ga gerust zitten, rust uit met een zelf meegebracht drankje of eet er je boterhammen op. Je kan er ook gratis je water bijvullen of babyvoeding opwarmen in de microgolfoven.

We vertrouwen er op dat iedereen het hier netjes houdt, niets steelt en de ruimte respecteert. Spreek gerust een van onze medewerkers aan als je onregelmatigheden opmerkt.

Tekenen of kleuren

Wees creatief. Maak een tekening of ga aan de slag me de kleurplaten van het Red Star Line Museum. Hang ze netjes op of neem ze mee naar huis.

Neem een pauze

Als je nood hebt aan een pauze tijdens je bezoek kan je hier een rustpauze inlassen. 

De museumshop

Foto van de museumshop met gevulde winkelrekken © RSLM

Red Star Line bij je thuis? Dat kan. In de museumshop vind je mooie souvenirs: vintage affiches en postkaarten, schrijfwaren, boeken over de geschiedenis van Red Star Line en haar passagiers, aandenkens voor groot en klein en moois uit de museumlijn ‘Cleaned and Disinfected by Red Star Line’. 

Meer over de museumshop

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

vm_RSL_Buren_11022020-33.jpg

In de buurt

Horeca en speelplekken Eilandje

Je bezoek aan het Red Star Line Museum combineren met een hapje en een drankje? We geven graag enkele horeca tips mee in de buurt van ons museum. Lees ook onze suggesties van parken en speeltuin. 

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief