Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: Koen Broos

Jan Krijff

Het loont om het museum te steunen.

Een ansichtkaart, verstuurd in 1907 aan een adres in Willebroek. Dat was het eerste object dat Jan ons toestuurde. Sinds 2015 mochten we intussen meer dan 400 ansichtkaarten aan onze collectie toevoegen. 

Jan is historicus en emigreerde eind jaren ‘60 vanuit Nederland naar Canada. Vele jaren later keerde hij terug naar zijn thuisland. Hij verzamelt en publiceert over ansichtkaarten die verstuurd werden naar de Lage Landen. Als hij zo’n kaart in de handen krijgt die een Belgische bestemmeling had, stuurt hij ze op naar het museum. Hij vindt het daarbij belangrijk dat een aantal documenten uit zijn privéverzameling goed bewaard en gedocumenteerd kunnen worden voor volgende generaties. 

Dat is tegelijkertijd ook een oproep van Jan: ben je in het bezit van objecten/ documenten over Red Star Line of migratie, schenk ze dan aan het museum. Zijn samenwerking met het museum heeft nog een ander positief gevolg: Jan brengt zo nu en dan een bezoekje aan Antwerpen, iets wat hij eerder niet gedaan zou hebben.  

 

Wat Jan ons schonk

Een aantal van de ansichtkaarten die Jan schonk aan het museum.

Ontdek ook de verhalen van de 9 andere schenkers

Meld je aan voor de nieuwsbrief