Overslaan en naar de inhoud gaan

Red Star Line Museum genomineerd voor European Museum of the Year Award!

Het Red Star Line Museum is genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award 2015. Samen met het Museum aan de Ijzer in Diksmuide is het één van de 42 kandidaten op de lijst.

Voor het jonge Red Star Line Museum is het de voorlopig laatste erkenning in een mooie reeks.

Sinds 1977 reikt de European Museum Forum de European Museum of the Year Award. Het Red Star Line Museum werd samen met het Museum aan de IJzer voorgedragen door ICOM Vlaanderen voor de editie van 2015. In totaal bevat de lijst 42 genomineerden uit 21 landen. 

Deze nominatie is voor het Red Star Line Museum de voorlopig laatste erkenning in een mooie reeks. In januari nam het museum de Flanders Tourism Award voor Beste Toeristische Attractie in ontvangst. Bij het uitreiken van de Museumprijzen 2014 bezorgde een enthousiast publiek het Red Star Line Museum de Publieksprijs.  Vorige week nog nam het museum de Wablieft-prijs voor duidelijk taalgebruik in ontvangst.

De prijsuitreiking van the Museum of the Year Award vindt plaats in Glasgow in mei 2015. Die dag worden er vier prijzen uitgereikt. De hoofdprijs werd in 2011 voor de eerste keer aan een Belgisch museum toegekend: het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Het Antwerpse Museum aan de Stroom ontving in 2013 de Siletto prijs en verdiende daarmee erkenning voor zijn jongerenwerking. In 2014 kreeg Kazerne Dossin in Mechelen een bijzondere vermelding van de jury als toonbeeld van een holocaust memoriaal.

De volledige lijst genomineerden vindt u hier terug.

Meld je aan voor de nieuwsbrief