Overslaan en naar de inhoud gaan

Word schenker

Jouw gift, schenking of nalatenschap maakt een belangrijk verschil om de missie van het Red Star Line Museum te helpen verwezenlijken. Als je iets geeft aan het Red Star Line Museum, blijf je iets betekenen. Met jouw schenking maak je deel uit van ons verhaal.

Er zijn allerlei mogelijkheden om te geven. Dat hangt uiteraard af van jouw persoonlijke situatie.

Hoe schenk je?

Via een object of een verhaal

Ben je in het bezit van een object dat waardevol kan zijn voor de collectie van het Red Star Line Museum? Wil je dit aan het museum schenken? Dat kan. Hieronder lees je hoe je dat doet. 

Stap 1: Contacteer ons via  redstarline@antwerpen.be. Bezorg bij voorkeur meteen een aantal gedetailleerde foto’s, een beschrijving en wat je weet over het voorwerp. Als er nog een familieverhaal aanhangt, vergeet dat dan ook niet te vermelden.

Stap 2: Het inhoudelijke team van het museum bekijkt je aanvraag en beslist aan de hand van een aantal selectiecriteria of het object aanvaard wordt. Zo gaan we bijvoorbeeld na of het object past in ons verzamelprofiel. 

Objecten kan je niet afgeven aan de museumbalie. Ze worden niet aanvaard. Neem altijd eerst contact met ons op. 

Via een gift

Financiële giften worden in dank aanvaard. Heb je interesse om aan het Red Star Line Museum te doneren? Neem contact op met redstarline@antwerpen.be.

Via een nalatenschap

Je kunt het Red Star Line Museum opnemen in je testament, naast jouw wettelijke erfgenamen. Een legaat (een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit jouw nalatenschap) nalaten aan het Red Star Line Museum kost vandaag niets, maar zal extreem waardevol zijn voor het Red Star Line Museum in de toekomst. Je laat bovendien een herinnering na.

Interessant is ook de techniek van het duo-legaat: je laat een som of een bepaald goed na aan je wettelijke erfgenaam en een andere som of goed aan een (erf)goed doel. Het erfgoeddoel betaalt dan zowel de eigen successierechten als deze van je wettelijke erfgenaam. Zo houdt je wettelijke erfgenaam er netto meer aan over. Lees meer op www.testament.be.

Als je beslist om via je testament een legaat na te laten aan het Red Star Line Museum, bespreek dit dan eerst met je notaris (lees meer op www.notaris.be). Het staat je vrij om ons in vertrouwen te betrekken bij je toekomstige plannen. Alle informatie behandelen we uiterst vertrouwelijk.

Hoe word je schenker?

Neem contact op via redstarline@antwerpen.be

Elke gift, elke schenking, elk legaat is belangrijk voor ons – ongeacht de grootte. Wij zijn elke schenker diep dankbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief