Overslaan en naar de inhoud gaan

Word schenker

Jouw gift, schenking of nalatenschap maakt een belangrijk verschil om de missie van het Red Star Line Museum te helpen verwezenlijken. Als je iets geeft aan het Red Star Line Museum, blijf je iets betekenen. Met jouw schenking maak je deel uit van ons verhaal.

Er zijn allerlei mogelijkheden om te geven. Dat hangt uiteraard af van jouw persoonlijke situatie.

Hoe schenk je?

Via een gift

Financiële giften worden in dank aanvaard. Heb je interesse om aan het Red Star Line Museum te doneren? Neem contact op met redstarline@antwerpen.be

Via een object of een verhaal

Overweeg je een schenking van een Red Star Line gerelateerd object aan het museum? Als je een historisch voorwerp bezit en dit graag een plaats wil geven in de museumcollectie, neem dan contact op met redstarline@antwerpen.be of tel +32 3 298 27 70. Het museumteam bekijkt dan graag samen met jou of het object voldoet aan de criteria.

Het Red Star Line Museum zoekt ook mensen die hun persoonlijke Red Star Line verhaal met ons en andere geïnteresseerden willen delen. Door authentieke verhalen te vertellen, wil het museum de migratiegolf naar Amerika een menselijk gezicht geven.

Via een nalatenschap

Je kunt het Red Star Line Museum opnemen in je testament, naast jouw wettelijke erfgenamen. Een legaat (een bepaald bedrag, een roerend of onroerend goed uit jouw nalatenschap) nalaten aan het Red Star Line Museum kost vandaag niets, maar zal extreem waardevol zijn voor het Red Star Line Museum in de toekomst. Je laat bovendien een herinnering na.

Interessant is ook de techniek van het duo-legaat: je laat een som of een bepaald goed na aan je wettelijke erfgenaam en een andere som of goed aan een (erf)goed doel. Het erfgoeddoel betaalt dan zowel de eigen successierechten als deze van je wettelijke erfgenaam. Zo houdt je wettelijke erfgenaam er netto meer aan over. Lees meer op www.testament.be.

Als je beslist om via je testament een legaat na te laten aan het Red Star Line Museum, bespreek dit dan eerst met je notaris (lees meer op www.notaris.be). Het staat je vrij om ons in vertrouwen te betrekken bij je toekomstige plannen. Alle informatie behandelen we uiterst vertrouwelijk.

Hoe word je schenker?

Neem contact op via redstarline@antwerpen.be

Elke gift, elke schenking, elk legaat is belangrijk voor ons – ongeacht de grootte. Wij zijn elke schenker diep dankbaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief