Overslaan en naar de inhoud gaan

The American Dream? Niet altijd…

Gezinsdrama in New York City

Wat begon als de Amerikaanse droom eindigde voor prille geliefden Georges en zijn Annette, Belgen in New York, in een nachtmerrie.

Identikit

Naam: Georges Van Hoecke en Annette Cabaret
Geboortedatum: Georges: 1898, Annette: 1902
Vertrek: Annette vertrekt in 1909 naar NYC met de Kroonland
Aankomst: Georges arriveert voor de eerste keer in New York City in 1917
Collectiestuk: Foto van Georges en Annette, circa 1919, met baby Rosy

 

Liefde in New York City

Het begon zo mooi. Soldaat Georges Van Hoecke uit Gent gaat in 1917 niet naar het slagveld maar naar New York. Hij moet er er voor het Belgisch leger een kanon ophalen. Hij vindt er de grote liefde, Annette. Zij is een Belgische die in 1909 als zevenjarige de overtocht maakte met haar familie. Hij is 21, zij 16 en ze gaan trouwen. Als soldaat moet hij voor korte tijd opnieuw naar België, maar na de oorlog wacht een leven en een gezin in Amerika.

 

Gezinsgeluk wordt gezinsdrama

In 1919 wordt hun dochtertje Rosy geboren. Maar het prille familiegeluk is van korte duur. Het jonge gezinnetje woont in bij de moeder van Annette, een weduwe.  Haar nieuwe vriend , ene Giracci, is een man met een kort lontje. Tijdens een hevige ruzie schiet hij Annette en haar moeder dood. Rosy blijft als bij wonder gespaard.

 

Zonder moeder, afwezige vader

De jonge weduwnaar keert terug naar België. Hij brengt Rosy onder bij een Antwerps gezin en gaat als bemanningslid voor Red Star Line aan de slag. Hij ziet zijn dochter niet meer terug. Niemand vertelt Rosy wie of waar haar ouders zijn. Pas als Rosy volwassen is en gaat trouwen, ontdekt ze haar Amerikaans verleden.

 

Rosy vertelt

De charmante Rosy vertelt ons zelf over haar New York verleden. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief