Overslaan en naar de inhoud gaan

Eduard Steichen maakt de American Dream waar

De 2-jarige Eduard Steichen neemt de Red Star Line naar Amerika. Niemand die toen durfde te vermoeden wat voor carrière hij zou gaan maken.

IDENTIKIT 

NAAM Eduard Jean Steichen
GEBOORTEDATUM 1879 
VERTREK 1881 met de ‘Switzerland’ naar Amerika  

Eduard Jean Steichen is twee wanneer hij met zijn moeder met het Red Star Line-schip ‘Switzerland’ de reis van Antwerpen naar Ellis Island maakt. Zijn vader migreerde een jaar eerder naar Chicago. 

Kodak Detective

Wanneer hij 10 jaar is verhuizen Steichen en zijn familie van Chicago naar Milwaukee. Daar begint zijn liefde voor fotografie. Op zijn 16de koopt hij zijn eerste camera; een tweedehands Kodak 'Detective'.


Een carrière om u tegen te zeggen

Eduard wordt al snel een van de belangrijkste Amerikaanse fotografen van zijn tijd. Hij begon als een van de eersten met fashionshoots. Zijn foto’s stonden vaak in grote bladen als Vogue en Vanity Fair. 

Steichen opende later een gallerij met de bekende fotografie promotor Alfred Stieglitz. Steichen wint in 1945 een Academy Award met zijn oorlogsfilm ‘The Fighting Lady’.

Hij wordt ook de eerste directeur Fotografie in het MOMA, het Museum of Modern Art in New York. In die functie maakt hij de beroemde ‘Family of Man’-expo. 

Eduard Steichen wordt nog altijd beschouwd als een van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van de modefotografie.

      

Meld je aan voor de nieuwsbrief