Overslaan en naar de inhoud gaan

Via Antwerpen. Verhalen van landverhuizers

Bedrijven - Rondleiding

De landverhuizers die in Antwerpen aan boord gingen, kwamen grotendeels van een streek ver weg. Ze hadden er al een hele trip op zitten, voor ze aan de gebouwen van Red Star Line arriveerden. Tijdens deze interactieve rondleiding in het museum beleeft u – door hun verhalen – de trip alsof u een van hen was.

terug naar overzicht

De rondleiding

De rondleiding door het Red Star Line Museum brengt je naar verschillende bestemmingen. Vanuit Warschau reis je via Antwerpen naar Amerika, waar je hopelijk een beter leven wacht.

Je treedt in de voetsporen van landverhuizers en ervaart hun enthousiasme en angst, hun spanning en onzekerheid. Je beleeft het afscheid en de obstakels, maar ook het avontuur, de ontdekkingen en de hoop op een nieuw leven aan de andere kant van de oceaan.

Het museum vertelt de geschiedenis van de landverhuizers aan de hand van menselijke verhalen. Het is een bijna vergeten geschiedenis, die je levend houdt door te luisteren en te reageren, door ze aan te vullen en te delen. Zo boek je bij het Red Star Line Museum niet alleen een tocht naar het verleden, maar ook naar vandaag en de toekomst.

Praktisch

  • Interactieve rondleiding gebaseerd op de verhalen van landverhuizers
  • Voor volwassenen
  • Duur: 90 minuten + bezoek aan de toren
  • 15 personen per gids
  • Beschikbare talen: NL/FR/ENG/DU. Andere talen op verzoek

Prijs

  • Rondleiding door gids: € 120 voor de gids (per groep van max. 15 deelnemers). Prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.
  • Naast de gids betaal je de normale toegangsprijs tot het museum. Kijk op 'Tickets & tarieven'

Info en reservering

Groepen boeken een rondleiding met gids bij Experience Antwerp.

Boek hier

Lunch

Als het weer meezit, is een picknick met een zelf meegebracht lunchpakket in het Belvedèrepark (aan de oever van de Schelde) een uitstekende aanvulling op je museumbezoek.

Ontvangst

De gids wacht je op in het Red Star Line Museum. De wachtruimte bevindt zich links naast het inkomsas. Aan de balie liggen polsbandjes klaar die de toegang tot het museum garanderen. Je kan gebruik maken van individuele of groepslockers als dat nodig is. Vervolgens neemt de gids je mee door het museum en op de toren.

Taalniveau: 

 

Zie ook:

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten om een bezoek aan het Red Star Line Museum goed te kunnen plannen.

Groepen

Kom je met vrienden, familie of collega’s naar het Red Star Line Museum? We verwelkomen jullie graag! Je kan het museum met of zonder gids bezoeken.

Meld je aan voor de nieuwsbrief