Overslaan en naar de inhoud gaan

Alle activiteiten

Gids zoekt groep

Hoor je graag één van onze museumgidsen vertellen, maar kan je niet aansluiten bij een groepsrondleiding? Dan is dit iets voor jou.

Voor families

Doe-magazine op familiemaat

Met ons doe-magazine kan je door kinderogen onze tijdelijke expo Vluchtverhalen bezoeken, en aan de slag gaan in onze vaste museumpresentatie. Vraag ernaar bij de balie.

Familiekoffer

Ga op pad in het museum met verschillende opdrachten en kom zo meer te weten over de landverhuizers. Voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders.

Rondleidingen & onderwijspakketten

Rondleidingen

Op zoek naar een boeiende en interessante uitstap? Doe jezelf, collega’s, familie of vrienden een boeiende rondleiding in het museum cadeau.

Gids zoekt groep

Hoor je graag één van onze museumgidsen vertellen, maar kan je niet aansluiten bij een groepsrondleiding? Dan is dit iets voor jou.

Avondopeningen voor klassen inburgering en NT2

Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs of begeleid je een groep ‘Inburgering’? Dan kan je met de cursisten het museum ’s avonds bezoeken.

Lespakket rond het thema vluchten

Studio Globo maakte een educatief pakket, op maat van de 3e graad lager onderwijs én het secundair onderwijs.

Dagpakket: museumrondleiding en theaterworkshop over vluchten

Wil je leerlingen secundair onderwijs onderdompelen in menselijke verhalen rond vluchten en ze terzelfder tijd ook een sterke historische context en feitenkennis meegeven? Dat kan met een dagpakket dat we samenstelden met theatermaker Hussein Mahdi en het Opvangcentrum Linkeroever.

Avondprogrammatie Vluchtverhalen

Agenda

Kalender

Doe mee met de vele activiteiten in het Red Star Line Museum: lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Meld je aan voor de nieuwsbrief