Overslaan en naar de inhoud gaan
foto: LUCID

Families en kinderen

Plan je een bezoek grondig vooraf? Of beslis je last-minute om af te komen? Geen enkel probleem. Het hele jaar door valt er in het Red Star Line Museum wel iets te beleven voor families met kinderen.

Zondag familiedag

Elke eerste zondag van de maand zijn families baas in het museum. Zet deze dagen dus zeker in de familiekalender. Kom langs en doe tussen 13 en 16 uur meteen mee met de workshop. Alle leeftijden zijn welkom op de familiedag. We werken met een aanbod waarin elk kind op zijn of haar maat kan meedoen.

Familiezondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn kinderen onze ere-bezoekers!
Knutselen, creëren, luisteren naar verhalen, het zijn telkens rijk gevulde zondagnamiddagen.

Buggytour: Speelvogels op reis

Voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar
  zondag 4 augustus 2024 van 11:00 tot 12:00
  Meer momenten
  zondag 1 september 2024 van 11:00 tot 12:00
  zondag 6 oktober 2024 van 11:00 tot 12:00
  zondag 3 november 2024 van 11:00 tot 12:00
  zondag 1 december 2024 van 11:00 tot 12:00

Is een museum ook op maat van mini’s? Mag er gespeeld worden in het Red Star Line Museum? Zeker en vast. Peuters en kleine kleuters ontdekken verschillende stopplekjes met een gids, luisteren naar spannende verhalen, turen naar boten vanop het dek of tekenen wat ze in hun koffer zouden steken.

Ga zelf aan de slag

Help Gup de meeuw verhuizen

voor kinderen van drie tot zes jaar

Gup de meeuw verhuist naar een ander land. Helpen jullie Gup verhuizen? Ontdek samen met je kind het verhaal van Gup en dat van de Red Star Line.

Reis mee met Bessie naar Amerika

voor kinderen vanaf zes jaar

Maak kennis met Bessie, een meisje van 9 jaar. Ze reist met haar gezin naar Amerika. Ontdek haar verhaal en dat van de Red Star Line in het museum.

Het hele jaar door

Alle hens aan dek

Je vertrekt samen met je (groot)ouders en een enthousiaste reisbegeleider op een ‘grote reis’. Van Warschau tot Amerika hoor je spannende verhalen van andere jonge landverhuizertjes.

Vier je verjaardag aan boord

Een keileuk verjaardagsfeest voor je kind en zijn vriendjes in het Red Star Line Museum. Met een gids gaan ze op pad door het museum, ze maken een stop motion filmpje en worden daarna verwend in het museumcafé.

Familiefestivals

Het Red Star Line Museum opent zijn deuren voor familievriendelijke evenementen met een mooi aanbod voor klein en groot. Denk daarbij aan festivals zoals de Kunstendag voor Kinderen, Dag van de Wetenschap enz.

Thuis

Maak je eigen liefdesdoosje

Onder digitale begeleiding van illustrator Laura Vargas, maak je thuis een herinneringsdoosje met persoonlijke objecten.

Kindvriendelijk museum

Op maat van families

Red Star Line Museum is een kindvriendelijk museum. Ontdek waarom.

Agenda

feestweekend 10 jaar Red Star Line Museum

Kalender

Doe mee met de vele activiteiten in het Red Star Line Museum: lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Meld je aan voor de nieuwsbrief