Overslaan en naar de inhoud gaan

Leid zelf je klas rond

Leerkrachten mogen zelf de klas rondleiden in het Red Star Line Museum. Hieronder vind je handleidingen en lesmateriaal om het museumbezoek voor te bereiden.

NT2, eerste en tweede richtgraad

Spreek met je cursisten op basis van de verhalen van de landverhuizers over hun eigen verhaal. Het aanvullend lesmateriaal helpt je met het voorbereiden van het museumbezoek en biedt inspiratie om aan de slag te gaan met de verhalen. Druk vooraf de verhaalboekjes en kaartjes die je tijdens de rondleiding gebruikt, af.

Laat je graag je NT2-cursisten zelf zoveel mogelijk aan het woord? Bezoek onze vaste presentatie met de handleiding ‘Kijk en vertel’. Deze handleiding is uitgewerkt voor buddy-werkingen, maar ze is ook geschikt voor groepen. Hoe je cursisten de werken uit de collectie zien, interpreteren en erover spreken, staat centraal. Niet het Red Star Line verhaal dat een gids je zou vertellen.

Kijk en vertel

‘Kijk en vertel’ is een handleiding voor buddywerkingen met een focus op taaloefenkansen voor anderstaligen.

Thema vluchten

Studio Globo maakte een educatief pakket, op maat van de 3e graad lager onderwijs én het secundair onderwijs.

Liefde en migratie

Jongerencentrum Bazzz werkte, samen met het Red Star Line museum, een digitaal pakket uit om in de klas aan de slag te gaan met het thema liefde en migratie. Negen lessen over de zoektocht naar de betekenis van liefde en over migreren voor liefde.

Rootszoekers

Op zoek naar een manier om met je klas te werken rond de thema’s roots, migratie en identiteit? Dat kan met het lespakket voor secundair onderwijs.

Praktische afspraken

Plan je bezoek

Alles wat je moet weten om een bezoek aan het Red Star Line Museum goed te kunnen plannen.

Klasbezoek

Weet je dat je met De Lijn gratis naar het museum kan? Weet je er een picknickzone in het museum is? Deze praktische tips maken een klasbezoek een pak aangenamer.

Meld je aan voor de nieuwsbrief