Overslaan en naar de inhoud gaan
© Ans Brys

Voor families

Plan je een bezoek grondig vooraf? Of beslis je last-minute om af te komen? Geen enkel probleem. Het hele jaar door valt er in het Red Star Line Museum wel iets te beleven voor families met kinderen.

Zondag familiedag

Elke eerste zondag van de maand zijn families baas in het museum. Zet deze dagen dus zeker in de familiekalender. Reserveer per activiteit je plekje. Kom langs en doe tussen 13 en 16 uur meteen mee met de workshop. Alle leeftijden zijn welkom op de familiedag. We werken met een aanbod waarin elk kind op zijn of haar maat kan meedoen.

stopmotionworkshop

Familiezondagen

Elke eerste zondag van de maand zijn kinderen onze ere-bezoekers!
Knutselen, creëren, luisteren naar verhalen, het zijn telkens rijk gevulde zondagnamiddagen.

Buggytour: Speelvogels op reis

Voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar
    zondag 5 november 2023 van 11:00 tot 12:00
    Meer momenten
    zondag 19 november 2023 van 11:00 tot 12:00
    zondag 3 december 2023 van 11:00 tot 12:00

Ga mee op reis en ontdek enkele speelplekken in de museumzalen.

Het hele jaar door

Familiekoffer

Ga op pad in het museum met verschillende opdrachten en kom zo meer te weten over de landverhuizers. Voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders.

Alle hens aan dek

Je vertrekt samen met je (groot)ouders en een enthousiaste reisbegeleider op een ‘grote reis’. Van Warschau tot Amerika hoor je spannende verhalen van andere jonge landverhuizertjes.

Vier je verjaardag aan boord

Een keileuk verjaardagsfeest voor je kind en zijn vriendjes in het Red Star Line Museum. Met een gids gaan ze op pad door het museum, ze maken een stop motion filmpje en worden daarna verwend in het museumcafé.

Familiefestivals

Het Red Star Line Museum opent zijn deuren voor familievriendelijke evenementen met een mooi aanbod voor klein en groot. Denk daarbij aan festivals zoals de Kunstendag voor Kinderen, Dag van de Wetenschap enz.

Thuis

Maak je eigen liefdesdoosje

Onder digitale begeleiding van illustrator Laura Vargas, maak je thuis een herinneringsdoosje met persoonlijke objecten.

Kindvriendelijk museum

Op maat van families

Red Star Line Museum is een kindvriendelijk museum. Ontdek waarom.

Agenda

Kalender

Doe mee met de vele activiteiten in het Red Star Line Museum: lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Meld je aan voor de nieuwsbrief