Overslaan en naar de inhoud gaan
© Ans Brys

Voor families

Plan je een bezoek grondig vooraf? Of beslis je last-minute om af te komen? Geen enkel probleem. Het hele jaar door valt er in het Red Star Line Museum wel iets te beleven voor families met kinderen.

Speelvogels op reis: buggytour

Voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar
    zondag 28 augustus 2022 van 15:00 tot 16:00

Ga mee op reis en ontdek enkele speelplekken in de museumzalen.

Doe-magazine op familiemaat

Schatten van Vlieg

Met ons doe-magazine kan je door kinderogen onze tijdelijke expo Vluchtverhalen bezoeken, en aan de slag gaan in onze vaste museumpresentatie. Vraag ernaar bij de balie.

de Belgenland vanop linkeroever

Zomer in het Red Star Line Museum

Een ideaal vakantie-uitstapje? Het Red Star Line Museum! Met een expo rond het actuele thema Vluchtelingen, alles voor een fijn bezoek met de (klein)kinderen en extraatjes tijdens Museumnacht en Cultuurweekend.

Het hele jaar door

Familiekoffer

Ga op pad in het museum met verschillende opdrachten en kom zo meer te weten over de landverhuizers. Voor kinderen vanaf 6 jaar en hun (groot)ouders.

Alle hens aan dek

Je vertrekt samen met je (groot)ouders en een enthousiaste reisbegeleider op een ‘grote reis’. Van Warschau tot Amerika hoor je spannende verhalen van andere jonge landverhuizertjes.

Vier je verjaardag aan boord

Een keileuk verjaardagsfeest voor je kind en zijn vriendjes in het Red Star Line Museum. Met een gids gaan ze op pad door het museum, ze maken een stop motion filmpje en worden daarna verwend in het museumcafé.

Zondag familiedag

Elke eerste zondag van de maand zijn families baas in het museum. Zet deze dagen dus zeker in de familiekalender. Reserveer per activiteit je plekje. Kom langs en doe tussen 13 en 16 uur meteen mee met de workshop. Alle leeftijden zijn welkom op de familiedag. We werken met een aanbod waarin elk kind op zijn of haar maat kan meedoen.

Prentenboekpret in wereldtalen

    zondag 4 september 2022 van 13:00 tot 16:00
    Meer momenten
    zondag 2 oktober 2022 van 13:00 tot 16:00
    zondag 6 november 2022 van 13:00 tot 16:00

Nestel je bij onze vertellers. Ontdek verschillende prentenboeken, voorgelezen in het Nederlands maar ook in een andere thuistaal. 

Familiefestivals

Het Red Star Line Museum opent zijn deuren voor familievriendelijke evenementen met een mooi aanbod voor klein en groot. Denk daarbij aan festivals zoals de Kunstendag voor Kinderen, Dag van de Wetenschap enz.

Thuis

Maak je eigen liefdesdoosje

Onder digitale begeleiding van illustrator Laura Vargas, maak je thuis een herinneringsdoosje met persoonlijke objecten.

Kindvriendelijk museum

Op maat van families

Red Star Line Museum is een kindvriendelijk museum. Ontdek waarom.

Agenda

Kalender

Doe mee met de vele activiteiten in het Red Star Line Museum: lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Meld je aan voor de nieuwsbrief