Overslaan en naar de inhoud gaan
SamenLezen3 Tom Cornille

Volwassenonderwijs en NT2

Op zoek naar een boeiende lezing rond het thema migratie? Wil je leerkrachten in spé onderdompelen in onze didactiek?

Rondleiding met gids

Antwerpen was lang de plek waar immigranten uit Oost-Europa met een schip van Red Star Line naar Amerika vertrokken, een nieuwe toekomst tegemoet. Tegenwoordig is Antwerpen voor veel migranten de eindbestemming. In deze rondleiding spreken we over het hier en nu in Antwerpen, gebaseerd op verhalen van vroeger.

Doe-het-zelf rondleiding

Spreek met je cursisten op basis van de verhalen van de landverhuizers over hun eigen verhaal. Het aanvullend lesmateriaal helpt je met het voorbereiden van het museumbezoek en biedt inspiratie om aan de slag te gaan met de verhalen. Druk vooraf de verhaalboekjes en kaartjes die je tijdens de rondleiding gebruikt, af. Je kan aan de slag gaan met dit lesmateriaal.

Laat je graag je NT2-cursisten zelf zoveel mogelijk aan het woord? Bezoek onze vaste presentatie met de handleiding ‘Kijk en vertel’. Deze handleiding is uitgewerkt voor buddy-werkingen, maar ze is ook geschikt voor groepen. Hoe je cursisten de werken uit de collectie zien, interpreteren en erover spreken, staat centraal. Niet het Red Star Line verhaal dat een gids je zou vertellen.

Taaloefeningen NT2

Avondopeningen NT2 - 2024

  dinsdag 21 mei 2024 van 18:00 tot 21:00
  Meer momenten
  donderdag 20 juni 2024 van 18:00 tot 21:00
  dinsdag 1 oktober 2024 van 18:00 tot 21:00
  woensdag 20 november 2024 van 18:00 tot 21:00
  donderdag 12 december 2024 van 18:00 tot 21:00

Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.

Red Star Line Museum Leest Samen met NT2

Een gids leest online verhalen uit de rijke collectie van het Red Star Line Museum samen met anderstaligen. Verhalen over migratie, verhalen van vroeger en nu.

Meld je aan voor de nieuwsbrief