Overslaan en naar de inhoud gaan
Red Star Line Museum - Uitzwaaien aan de Schelde Red Star Line Museum

Miljoenen mensen, één droom

Een bewogen reis in het voetspoor van de landverhuizers.

Nu te zien:

Vluchtverhalen

1951-2021

70 jaar geleden ondertekenden 24 landen het vluchtelingenverdrag in Genève. De expo 'Vluchtverhalen' onderzoekt wat het naast wetten en politieke akkoorden betekent om op de vlucht te zijn. Vanaf 1 april 2022 in De Loods van het museum.

Tentoonstellingen

Tijdelijke tentoonstellingen

Het museum organiseert tijdelijke tentoonstellingen in de oude bagageloods van de oude Red Star Line rederij.

Vaste presentatie

Migratie is van alle tijden. Het museum brengt verhalen van de Red Star Line periode tot nu. Over mensen op zoek naar geluk en een beter leven op een andere plek. Ontdek de verhalen beetje bij beetje in de verschillende museumzalen.

Focus

Red Star Line – de musical

De beklijvende verhalen in het Red Star Line museum blijven inspireren, nu ook voor musical. Voor zijn nieuwe spektakel-musical baseert Studio 100 zich op de levensverhalen van de Red Star Line-passagiers, die in de authentieke gebouwen van het museum worden verteld. Het Red Star Line Museum deelde voor deze voorstelling zijn expertise om de historische correctheid van de musical te bewaken.

De Red Star Line musical zal vanaf maart te zien zijn in Puurs als grote opvolger van de voorstelling ‘40-45’ die 750 000 bezoekers trok.

Er is altijd wel wat te doen

Gids zoekt groep

  zondag 30 oktober 2022 van 13:30 tot 15:00
  Meer momenten
  zondag 27 november 2022 van 13:30 tot 15:00

Hoor je graag één van onze museumgidsen vertellen, maar kan je niet aansluiten bij een groepsrondleiding? Dan is dit iets voor jou.

Op de vlucht als arbeidsmigrant

  donderdag 13 oktober 2022 van 20:00 tot 21:30

Onder de gastarbeiders die in de jaren ’60 en ’70 naar België kwamen, vaak vanuit Marokko, bevonden zich ook mensen die vervolgd werden of die voor hun veiligheid vreesden. Over deze ‘vergeten geschiedenis’ gaan we in gesprek.

Speelvogels op reis: buggytour

Voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar

Ga mee op reis en ontdek enkele speelplekken in de museumzalen.

Avondopeningen NT2 - 2022

  dinsdag 25 oktober 2022 van 18:00 tot 21:00
  Meer momenten
  woensdag 30 november 2022 van 18:00 tot 21:00
  donderdag 15 december 2022 van 18:00 tot 21:00

Ben je leerkracht Nederlands voor anderstaligen in het avondonderwijs? Dan biedt het Red Star Line Museum jou en je cursisten de kans om het museum ’s avonds te bezoeken.

Red Star Line Museum Leest Samen met NT2

Een gids leest online verhalen uit de rijke collectie van het Red Star Line Museum samen met anderstaligen. Verhalen over migratie, verhalen van vroeger en nu.

Plan je bezoek

Praktische info

Enkele praktische richtlijnen om je bezoek prettig te laten verlopen.

Kalender

Doe mee met de vele activiteiten in het Red Star Line Museum: lezingen, workshops, rondleidingen, kinderateliers, voorstellingen ... Je vindt alles terug in onze activiteitenkalender.

Museum 24/7

Ons digitaal aanbod

Het Red Star Line Museum kan je ook digitaal beleven. Luister naar verhalen, begin te knutselen tijdens een digitale workshop of doe inspiratie op voor een leuk verjaardagsfeestje thuis.

Meld je aan voor de nieuwsbrief