Overslaan en naar de inhoud gaan

Lager onderwijs

Rondleiding met gids

Tijdens de actieve rondleiding ‘Post van ver’ stappen je leerlingen in de voetsporen van een jonge landverhuizer. Een meisje uit een klein dorpje wacht met ingehouden adem op een brief van haar vader. Als die eindelijk komt, vertrekt ze op reis, ver weg. Leerlingen ontdekken hoelang ze onderweg zullen zijn naar Amerika, wat ze moeten meenemen en achterlaten en waarom ze maar beter kunnen liegen over hun leeftijd. Wat doe je tegen zeeziekte en hoe verdrijf je de verveling aan boord?

Lespakket doe-het-zelf rondleiding

Wil je zelf aan de slag met je leerlingen? Als leerkracht kun je zelf je leerlingen rondleiden, met het levensverhaal van Dinska Bronska, een jonge landverhuizer. Het museum werkte lesmateriaal en enkele handleidingen uit. Met een handige brochure en een map met daarin bijhorende postkaarten vind je gemakkelijk de weg.

Ga je de leerlingen zelf op sleeptouw nemen in het museum? Reserveer dan zeker een tijdslot via rsl_balie@antwerpen.be, zo ben je zeker dat je klas toegang heeft tot het museum. Geef ook aan hoeveel mappen met postkaarten je nodig zal hebben. Voor een aangenaam en leerrijk bezoek raden we één map per maximum 15 leerlingen aan. De mappen met postkaarten krijg je mee bij het aanmelden aan de balie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief