Overslaan en naar de inhoud gaan
Foto: Victoriano Moreno © Victoriano Moreno

Secundair onderwijs

Het Red Star Line Museum laat leerlingen van het secundair onderwijs nadenken over de fundamentele keuzes die migratie met zich meebrengt. Over beslissingen die soms definitief zijn en de impact van die beslissingen op het hele gezin.

Rondleidingen met gids

Migratie is een thema die ook vandaag nog relevant is. Het Red Star Line Museum is een ideale bestemming voor een verrassende klasuitstap rond een boeiend en actueel onderwerp. Het verhaal van rederij Red Star Line en haar passagiers is een uitstap naar het verleden en een ontmoeting met het heden. Kies voor één van onze twee interactieve rondleidingen met gids.

Een reis voor het leven

Interactieve rondleiding, gebaseerd op verhalen over migratie vroeger en nu. Voor leerlingen secundair onderwijs. Het aanvullende lesmateriaal is op maat TSO en BSO.

Via Antwerpen. Verhalen van landverhuizers

Interactieve rondleiding voor leerlingen van het secundair onderwijs. Door de verhalen van de migranten beleef je hun reis alsof je er zelf bij was.

Lespakketten doe-het-zelf rondleidingen

Wil je zelf aan de slag met je leerlingen?  Als leerkracht kun je zelf je leerlingen rondleiden. Het museum werkte lesmateriaal en enkele handleidingen uit die je leerlingen laten nadenken over de impact van migratie op een persoon/familie:

Ga je de leerlingen zelf op sleeptouw nemen in het museum? Reserveer dan zeker een tijdslot via rsl_balie@antwerpen.be, zo ben je zeker dat je klas toegang heeft tot het museum.

Thema vluchten

Studio Globo maakte een educatief pakket, op maat van de 3e graad lager onderwijs én het secundair onderwijs.

Rootszoekers

Op zoek naar een manier om met je klas te werken rond de thema’s roots, migratie en identiteit? Dat kan met het lespakket voor secundair onderwijs.

Liefde en migratie

Jongerencentrum Bazzz werkte, samen met het Red Star Line museum, een digitaal pakket uit om in de klas aan de slag te gaan met het thema liefde en migratie. Negen lessen over de zoektocht naar de betekenis van liefde en over migreren voor liefde.

Meld je aan voor de nieuwsbrief